Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Från 100 till noll

30 okt , 2019, 23.48 Jenna Matintupa

 

Svårt att börja ett inlägg när huvudet är lite grötigt. Efter en lite sämre natt (på grund av de större barnet, de mindre ger mig sällan dåliga nätter) vilket resulterade i att jag tog en tupplur med Alfons på förmiddagen är det lite svårt att få igång hjärnan. Det är väl därför det sägs att en inte ska sova på dagarna. Nå, mysigt var det iallafall!

Den här veckan är lite lugnare än förra. Har bara haft ett program inbokat i veckan, behöver lite lugnare tempo. Så vi har mest hängt hemma, träffat en kompis en kväll och i helgen ska vi fira halloween och jag ska på brunch. Tycker veckorna går väldigt snabbt nu och börjar bli lite stressad över att föräldraledigheten snart är slut. Lite onödigt kanske eftersom det ännu är långt till augusti, hehe.

Förra veckan fram tills igår hände iallafall detta:

En av få lugna stunder förra veckan. När Alfons sover på dagarna försöker ju en maxa tiden. Speciellt när han ofta bara sover kortare snuttar på eftermiddagen. Så här dock jag te, målade naglarna och läste inredningstidningar på samma gång.

Så torsdag, fredag och lördag var jag iväg på bokmässan. Köpte böcker, lyssnade på några samtal, hälsade på folk, delade ut pris och gick på workshop med Agnes.

Har väldigt bra hudgame på gång just nu. Tror jag aldrig haft så bra hy som jag har nu. På instagram under ”beauty” hittar ni min hudvårds- och sminkrutin.

I måndags åkte jag hem till Michaela för att hänga. Vi hade inte träffats sen våren och hade förstås en himla massa att prata om. Dessutom hade jag inte varit hem till dem ännu. Se bara på deras lägenheten! Hur fin? Michaela är en fyndare av rang!
Vi hade det iallafall skitmysigt och än en gång känner jag mig så tacksam över att lärt känna henne. Ljuvlig människa med så mycket likande intressen även om vi på andra sätt är olika. Nya vänner är livet!

Och igår drog jag i köket halva eftermiddagen för att testa nya recept och förbereda bulladeg tills Agnes kom hem. Hade några deciliter mjöl för lite vilket resulterade i att jag rusade till affären… och låste ut Alfons och mig. Medan degen låg i maskinen och alla råvaror stod framme. Och det var en timme tills Johan var hemma. Som tur var Johans kompis som hade en nyckel och bor på andra sidan gatan hemma och jag gick över efter nyckeln. Tur i oturen.

Nu är klockan nästan midnatt och det här inlägget har tagit hela dagen. Har haft en riktigt skitdag. Massa känslor som bubblat, en unge som vägrat göra annat än häng i famnen och för lite sömn. Kändes lite bättre ikväll efter cokis och det svenska popundren (bäst på tv just nu!). Satsar på en bättre dag imorgon! Kan hända att jag är lite känslomässigt utpumpad efter förra veckans program och intryck. Upplever mig vara väldigt känslig just nu. Antar det är alla hormoner som bidrar till extra kaos.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *