Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Spretiga fredagstankar

1 Nov , 2019, 19.19 Jenna Matintupa

 

Alla barn håller på och nattas nu. Eller Alfons tar nog bara en tupplur (hoppas vi, stor chans att han vaknar så fort jag gå bort) och Agnes tar natt. Vi är kanske de enda småbarnsföräldrarna i världen som tycker att ändra klockan var en bra grej. Nu somna nämligen Agnes redan efter sju istället för åtta! Tacksamt med en timme extra varje kväll.

Den här veckan har varit en roligt skitvecka. Vi sover sänkte än någonsin med Alfons och jag håller på att går sönder. Han vill helst äta en gång i timmen (!!) just nu vilket lämnar väldigt lite tid för min sömn… Dessutom sover han bara korta snuttar på dagen och vill INTE vara ensam på golvet eller i sittern på dagarna. Hoppas hoppas det här är en fas som är över lika snabbt som den kom. Orkar inte sitta och svälja tårarna dagarna i ända.

Nu är november här och så också mörkret. Än så länge njuter jag av det. Tända ljus och snart kommer väl julbelysning upp. Hann ungefär bara säga att julen och längtan efter den kändes såååå långt borta så började den dyka på. Julpyntet som smyger på här och där, julhintar i inredningsmagasinen och julskivor som släpps.
Dessutom bestämdes här nyligen att vi ska fira julafton här hemma så då började hjärnan snurra på hur jag ska pynta, duka, vilken mat som ska lagas och så vidare. Kommer bli MYSIGT! Är ni sugna på att följa med in i mina funderingar kring julen?

Nu värkar Alfons sova så ska passa på och tvätta ansiktet, måla naglarna och göra mig redo för kvällen. Trevlig fredag!

Detta väntar också…

En kommentar

  1. Christina skriver:

    Ja, gärna julinlägg! 🙂 Älskar julen! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *