Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Första decemberveckan

4 Dec , 2019, 15.08 Jenna Matintupa

 

Just som jag skulle publicera igår kväll så lyckades jag radera allt jag skrivit, och då var klockan redan fem över tolv, så det var väl bara att se sig besegrad. Och försöka på nytt idag. Alfons sover på balkongen just nu och jag har packat upp de sista kassarna från helgen. Vi kom hem från Österbotten sent på måndag kväll efter ett maxat julveckoslut. Var inte riktigt redo att åka därifrån, framförallt när vi visste att snön och allt vintrigt lämnat där. Visst igår var det lite vitt, men idag är allt som bortblåst.

Välkomnar ändå december med öppna armar och hoppas att snön ska infinna sig åtminstone till jul. Om inte annat får vi tänka tillbaka på vårt lilla jul veckoslut och se att vi åtminstone då fick till riktigt julkänsla. Och med december kom ju också att vi äntligen fått börja öppna julkalendrarna. Osäkert om det är Agnes eller jag som är mest exalterad. Hon över att få öppna paket (och lyckor i papperskalendrarna, minst lika spännande!) eller jag över att få se hennes reaktion.

Fick en ljusstake av mamma som hennes mosters man gjort. Den gör sig så himla fin hos oss!

Den här veckan har vi redan hunnit en bit in på men det händer nu inte så mycket heller. I måndags körde vi ner från Malax, men innan dess hann vi leka ute i snön, gå till skogen och hämta lite kvistar att ta med och kolla in farmor och farfars lägenhet. Igår gick största delen av dagen återhämta sig. Alfons ville absolut inte vara ensam på golvet och jag var dödstrött. Men som tur återhämtade vi oss lite till eftermiddagen för då bar det av på dagisjulfest.

Idag har Alfons och jag bara hängt hemma, och snart tänkte jag ge mig på ett lussebullsrecept. Imorgon är Agnes sista dagen på dagis och sen är hela familjen ledig tre dagar, skönt! Det enda som står på schemat är På spåret premiär på fredag och simning på lördag. Ja och så är det lite hemmafix som ska göras. Som att hänga upp stjärnorna ordentligt och föra ner de sista kassarna som lämnat från källarförrådsstädningen. Kanske något mysigt julprogram? Tips på något som händer i helgen?

Nu ska jag skynda att börja på med lussebullarna innan Alfons vaknar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *