Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Agnes outfits,Vardagslivet

Julförberedelser, babysömn och mörkret

18 Dec , 2019, 18.45 Jenna Matintupa

 

Myset hemma just nu! Här har jag suttit igår. Skrivit listor, kollat recept och funderat. Ute är det förjälkligt, men så länge en hålls inomhus så kan en bygga upp lite julfeelis. Är egentligen jätte jätte trött och så känslomässigt känslig just nu, antigen så är det värdet som påverkar eller så hormoner som härjar. Gissar båda. Men försöka ändå fokusera på de små sakerna, och att de snart är jul. Skit samma om det känns som första november ute. Inne ska det vara julig som attan iallafall.

Den här veckan innehåller mest förberedelser in för jul. Agnes är ännu på dagis och jag pysslar mest på hemma med olika projekt. Bakar julgodis, gör meny, plockar och underhåller Alfons. Idag har han hängt på mig som en apa, helt osugen att hänga för sig själv. Vilket gör mig smått galen men han har sovit lite dåligt idag så kanske efter hans nap nu blir det bättre. Imorgon ska jag med min kompis in till stan för köpa julklappar. Har knappt fixar några ännu så imorgon är det dags. Hoppas jag hittar allt. Resten av veckan har vi inget program förutom att mysa och pyssla inför jul!

Agnes har fått skrivbord till sitt rum. Bästa som hänt! Vi försöker få Alfons att sova i egen säng så vi flyttade skrivbordet från vårt sovrum till Agnes rum för att få rum med spjälsängen. Där kan hon sitta i evigheter och rita, pyssla och hålla på. Dessutom slipper vi allt stök i köket hehe.
Och med Alfons sovande går det sådär. Första natten sov han från 23 till 5, vilket var dröm. Efter det har det gått inte riktigt lika bra men helt okej. Från 22-23 till kring 2. Sen har han velat ha mat. Tror jag. Eller jag är för trött för att orka stå och vagga i evigheter mitt i natten. Så då får han komma i vår säng. Men det tar sig! Hoppas bara han ska börja somna lite tidigare på kvällen. Vi kämpar på iallafall!

Nu ska jag göra lite mariannetryfflar medan killarna sover och Agnes sitter på wc (då hon behöver göra nummer två får hon se på ipaden, vilket gör att hon sitter där i minst en halvtimme…).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *