Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Jullovet är här

20 Dec , 2019, 20.42 Jenna Matintupa

 

Sitter i mörket i Agnes rum och nattar. Vilket betyder hon ligger i sängen medan jag sitter i fåtöljen och lyssnar på ljudbok och surfar. Passligt till att hon fick jullov har hon förstås blivit riktigt förkyld. Stackarn har ont i halsen och hostar. Hoppas iallafall det ska vara någorlunda över tills julafton. Vi har inga planer fram tills dess så bra med tid att vila som tur!

Idag fick mannen ledigt också, så nu har vi alla jullov! I helgen ska vi handla inför julen, städa och bara vara. Har lite lite svårt att få riktigt julkänsla utan snö men kämpar ändå med att få till julkänslan. Ska börja göra sillar på söndag, baka och fixa så månne inte den dyker upp. Och kanske se någon julfilm!

I torsdags var jag i stan i fem (!) timmar med Ida och köpte julklappar. Vi gick sju kilometer, sjukt. Men fick iallafall allt och helt nöjd med vad det blev. Mängden känns för en gångs skull också rimlig. Agnes får av oss en ukulele, några småbilar och en bok. Alfons får en haklapp och en bok. De får ändå säkert en massa av släkten så kändes onödigt att brassa på. Plus att de inte behöver mer saker eftersom det är knökfullt i varje hörn här hemma. Ska paketera in de sista presenterna ikväll och sen är allt vad julklappar heter klart! De blev så fina, ska visa sen!

Nu ska jag gå ut till de andra, Agnes har sovit ett bra tag redan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *