Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Början av decenniet

3 jan , 2020, 16.16 Jenna Matintupa

 

Gott nytt decennium. Vi är fortfarande i Österbotten några dagar till. Senast på måndag ska vi vara tillbaka hemma, men vi har lite svårt att slita oss härifrån. Vi har börjat året… sömnlöst. Alfons är den sötaste och gladaste lilla bebis som börjat åla sig fram längs golvet och ler varje gång någon ser på honom. Tills natten kommer och han skriker hysteriskt om han inte suttar på bröstet. Han vägrar slappna av och somna själv, vilket resulterar i att antigen så går Johan med honom i famnen eller så ligger han vid bröstet. Det är väl någon fas han går igenom.
Vi har börjat introducera mat nu så kanske det hjälper. Ovanpå sömnprövningarna som vi kan kalla dem har jag åkt på en redig förkylning. Så 2020 började ganska i botten om vi säger. Fast på dagarna har vi det ändå ganska bra som tur.

Mellandagarna har spenderas med att träffa vänner, familj, göra ingenting och äta. Nyåret spenderades genom först ett besök till Tropiclandia med kusinerna. Vilken succé! För Agnes som älskar att simma var detta ett strålande dagsprogram. Efter simningen åkte vi hem för lunch, gick till graven och tände ljus på mormors grav och sen gjorde oss i ordning. Barnen lämnade med farmor och farfar tillsammans med kusinerna och vi åkte in till stan för sju rätters på Gustav Wasa. Bra sätt att avsluta året på! Sen skålade vi in 2020 hos Johans bror och fru i deras nya lägenhet i Vasa.

Och sedan nyåret har förkylningen härjat i min kropp och jag varit mest trött. Men ikväll blir det paus för något skoj då ska jag på teater med svärmor och mina svägerskor på teater!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *