Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Livskris 2020

7 jan , 2020, 12.05 Jenna Matintupa

 

Alla är väl trötta på tjatandet om den nya decenniet, 2020, nystart och så vidare men jag är inte riktigt där ännu. Måste få gräva lite i känslorna kring starten av det här året. 

Jag ville egentligen inte att julledigheten skulle ta slut. Nöjt av limbot mellan allt där inget förväntades av mig. Kunde bara vara. Träffa folk, laga mat, läsa och sova. Men allt måste ju ta slut, även om det den här gången kändes lite extra motigt. Ovanligt ångestfyllt. 

Egentligen har ångestkänslan byggts upp hela hösten. Ju närmare januari vi kommit desto oroligare har jag blivit. Stressat över att jag slösat dagarna med Alfons på att sova, att vi gjort för lite eller för mycket. Räknat varje dag. En dag mindre tills han blir sex månader, oj nej så lite kvar. Ibland lyckades jag stänga av tankarna lite och njuta av tiden, men så var jag ner och svängde i ångesten igen. 

Det hela grundar sig i en enda sak. I juli tar min studierätt slut. Vilket betyder att hela våren ska jag fokusera på att bli färdig. Avsluta kurser, skriva slutarbete och ta examen. Vetskapen om att det kommer kräva väldigt mycket av mig gör att jag vill krypa in under en sten och gömma mig. Men samtidigt vill jag ju bli klar med skolan. Jag har bara så fruktansvärt dålig självdisciplin just nu, och den här våren kommer jag behöva den mer än någonsin tidigare. 

Nu sover iallafall Alfons och det är dags! Nu gör jag det. River av plåstret. Fast måste nog koka en kopp te först, hehe. Och vilken tur att jag har kvar choklad från julen. Får se hur detta ska gå. Kanske de slutar med att jag äter mig mätt på choklad och mår illa. Ses på andra sidan…

Fin konst på fönstret hos min bästis. Känner igen mig i figuren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *