Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Direktrapport från en januaritorsdag

9 jan , 2020, 18.38 Jenna Matintupa

 

Försöker skriva med Alfons i famnen som just vaknat från sin tupplur, få se hur det ska gå… Han är en klåfingrig sidekick. Och just nu väldigt snorig och dreglig unge. Allt han rör i blir vått och lite äckligt. Så mycket med småbebisar som är äckligt ändå, intressant hur avtrubbad en blir av det dock. Allt som andra skulle se som äckligt så förhåller en sig väldigt mjä till. Jaha, det var väl inte så farligt liksom. Antar att det är gulligheten som väger upp det.

Vi är väl ganska över vintern nu va? Vill bara ha vår och sol. Om snön nu inte behagade dyka upp vid jul kan den väl lika bra hålla sig borta nu, så hoppar vi till april istället. Nå, idag fick vi iallafall solen, denna frånvarande skatt. Våren får representeras av årets första tulpaner. Och så när solen ändå var framme och svängde var det läge att fota denna vackra bok jag fick i julklapp. Ska börja läsa den så fort jag är klar med min andra julklappsbok. Någons som har läst den? Älskar hur som helst när böcker är lite som konstverk, vackra, och den här kvalar in på det.

Alfons blev sex månader i veckan och vi går för någon vecka sen börjat introducera mat. Ungen har inte varit något fan alltså, tills idag! Då gapade han, tuggade och svalde hela denna portion i ett huij. Vinst! För en vecka sen, eller så sent som i förrgår, gick det rent utsagt skit men nu har det svängt. Tack gud för att mata någon som dels inte kan men heller inte vill äta är pest. Så nu ska vi börja öka mängden måltider och råvaror, så äter han väl snart sushi och pizza med oss (obs skämt, ÅR tills det händer på riktigt).

Annars vill jag tipsa om den här haklappen som är geni. Den kommer från Liewood och knäpps i ryggen med två knappar som gör att den verkligen hålls på plats. Ärmar är verkligen praktiskt när de oftast smetas med händer och armar i ansiktet just som en satt in en sked…

Här har jag suttit idag och läst gamla examensarbeten, funderat kring mitt ämne och mailat lärare medan Alfons sov. Dock vaknade han ganska snabbt så sen fick han sitta med i sin stol. Fick en snabbgenomgång av de jag har kvar och hoho, det kommer inte bli en skoj vår. Det Om jag kommer ur detta levande ska jag banne mig köpa något riktigt fint till examensfesten! Någon snygg Marimekkoklänning mmm.

Nu ligger jag och matar Alfons i sängen, Agnes ser på ipaden i soffan och Johan är iväg. Gick alltså inte så bra att skriva med Alfons i famnen, hehe. Och så behövde jag göra middag, och äta, och umgås med man och barn en stund. Nu ska jag titta lite på nya realityserien Äkta Billgrens som kom upp på SVT play idag. Verkar riktigt lovande…

2 kommentarer

  1. Hannas krypin skriver:

    Håller med om att allt blir kladdigt och äckligt. Man blir nog ganska immun… Intressant att läsa examensarbeten. Vad läser du för något?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *