Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Inspiration,Tips

Spår trender för året

16 jan , 2020, 00.46 Jenna Matintupa

 

Januari börjar starkt med sjuka barn. Alfons har haft feber sen fredagsnatten, hostar och snorar. Och Agnes vaknade med feber igår. Så nu väntar jag bara på min tur. Sover fyra-fem timmar per natt och har gjord det i flera veckor nu. Men med tanke på vädret idag och de senaste dagarna så gör de inte så mycket att vi hänger hemma. Även om jag inte ens kommer ihåg när jag senast var ute från lägenheten utöver att gå till butiken.

Så händer inte så mycket i livet just nu. Att vara hemma med sjuka barn är ganska händelselöst. Ser på Netflix, äter glass, kanske städar lite om en orkar (vilket en oftast inte gör). Men tid för surf, det finns det!

Spararfingret på instagram har gått varmt. Naturligt, grönt, ljust, vackert. Mmmm. Det finns så mycket fint där ute. För mig är detta 2020. Kläder med vackra detaljer som kan varieras och känns tidlösa. Inredningen forsätter innehålla naturmaterial, mjukhet och växter. Det ska spegla utomhus fast det är inomhus. Förstår ni vad jag menar? Växter och blommor forsätter vi (jag) älska och får gärna vara vilda. Eller åtminstone se ut som om det skulle vara plockade på en äng.

Tror 2020 handlar mer om medvetenhet kring material och ursprung i allt. Kläder, inredning, blommor, mat. Det finns inte längre ursäkter kring omedvetet konsumerande och slentrianshopping. Men ändå mindre slammande än tidigare. Det har liksom blivit mer sjävklart att vi ska tänka så nu, det faller sig mer naturlig nu. Eller vad tror ni? Kommer vi tröttna på att vara klimatsmarta och medvetna, och falla tillbaka i gamla mönster igen?

Nåja, bilderna som jag fastnade extra för. Först ut är den här från Justwannahavefun.se på Kajsa Baekmark. Kan vara den vackraste blus någonsin! Detaljerna, kragen, broderiet. Och just en sån blus är perfekt som den är, under en klänning, med byxor eller kjol. Funkar till allt alltså. Tror den är från Ganni.

Elsa Billgren har blivit med årets trendmatta från Cappelen Dimyr. Får se i hur många hem deras mattor kommer synas innan året är slut. Fin iallafall, lite för bohemisk för min smak, men den ger en varm känsla. Stämningen i bilen är vad som tilltalar mig. Mattan tillsammans med den blommiga soffan som skymtar i nedre kanten, den mjuka klänningen, trägolvet och bara fötter.

Rent, enkelt och snyggt. Både köket och outfiten. Det syns att Elin Wallin är stylist. Jag gillar byxorna tillsammans med skjortan, cleant men ändå snyggt. Och köket lika så även om mörka skåpdörrar inte riktigt är min grej. Det som jag dock gillar är inga övreskåp. Ger en mycket mer luftig känslan.

Svenska ELLE Decoration delade den här bilden i årets början. Härligt med stort och ljus sovrum. Och med många växter. Tänker att en sover bättre med växter i sovrummet. Bättre luft kanske?

Sofia Wood, mästare av typ allt? Nä men buketten är så perfekt det blir. De finare blommorna jag vet: ranunkel, franska tulpaner och vallmo. Och så utfylld med grönt fluff i olika former.

Visade den här bilden åt min man och sa att precis en sån här bokhylla vill jag ha i vårt framtida hus. Mer bilder finns i nyaste numret av Rum Hemma.

Har blivit besatt av Cecilie Bahnsen. Hennes skapelser är helt magiska och skulle helst ha alla, men är tyvärr inte gjord av pengar. Gillar också hur kläderna stylas. Gullig klänning tillsammans med tuffa skor. Minimalt med smink och enkelt hår.

Rachel har renoverat köket och det blev grönt. Kan väl inte vara mer trendigt än så. Och fint! De släta dörrarna utan handtag tilltalar mig. Det blir en fin kombination med det enkla detaljerna då färgen ändå tar så mycket plats.

Sist ut, min målbild för livet. Nä men älskar allt med den här bilden. Stämningen, stylingen, färgerna, modellen, ja allt. När jag blir äldre ska jag också glida runt i just en sån morgonrock och vårda mina växter. Självklart från Marimekko.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *