Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Om de senaste och de kommande dagarna

27 jan , 2020, 15.45 Jenna Matintupa

 

Hohooo? Hör ni hur det ekar? Här har varit väldigt tomt i nån vecka. Efter vabb med barnen tog det all energi och fokus att komma igång med vardagen igen, så att skriva blev aldrig riktigt av. Sen åkte vi upp till Österbotten över veckoslutet för att hjälpa svärföräldrarna att flytta och då for fyra dagar till det.
Känns lite som om vi inte riktigt kommit igång med vardagen ännu i år, även om det snart är februari. Har inte riktigt kommit in i någon rutin. Men kanske det sker den här veckan.

Nu har jag också äntligen rivit bort slutarbete-plåstret. Förra veckan var jag till skolan och träffade min handledare. Vi diskuterade mitt ämne och gjorde upp en liten plan så nu vet jag var jag ska börja. Och så får jag börja beta av lite kurser som ligger och släpar. Så nu är bollen i rullning iallafall. Kanske jag får min examen någon gång.

Några telefonbilder från de senaste två veckorna. Lite mat och bakning, lite vinter och mycket kids. Vardagen i ett nötskal. Fascinerade hur småbarnsliv kretsar så mycket kring mat och väder. Fast i och för sig livet överlag är ju mest mat och väder, med eller utan barn i bilden.

Vecka 5

Den här veckan ska jag dra igång skolarbetet på riktigt. Börja med skoluppgifter, boka intervjuer och försöka göra någon sorts struktur kring allt. Sen ska jag också träffa bokklubben för första gången i år, vi ska förhoppningsvis få åka och simma efter förkylningar och så ska jag ta tag i bloggen igen. Har massa inlägg som ligger och väntar på att komma upp/bli skrivna så nu ska der ske! Hoppas bara Alfons håller sig nöjd själv under dagarna så jag får något gjort också… Störst av allt är ändå väntan på min kompis bebe som ska komma när som helst! Herregud väntan på bebisar är nog den mest olidliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *