Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Samtidsanalyser, bubbel och babyvardag

29 jan , 2020, 14.30 Jenna Matintupa

 

Igår vad det tisdag och då lyckades jag dokumentera dagen genom telefonen ganska långt, så det tänkte jag vi kunde titta på!

Godmorgon! Började morgonen med att väcka barn och göra få iväg Agnes till dagis. Alltid spännande om det blir gråtfest och tjat eller om det rullar på smidigt och vi kommer iväg i tid. Idag var blev det de första, skönt. Dock inte årtiondets mysigaste väder när vi kom ut precis.

En av de bästa sakerna med tisdag är att det kommer nytt avsnitt av Billgren Wood. De pratade om inredning och trender och tog fasta ganska mycket på det jag tog upp för någon vecka sen. Bra avsnitt, värt att lyssna på!

Med podden i örorna promenade jag till matbutiken. Vi brukar alltid ta en promenad efter att vi lämnat av Agnes på dagis, dock var det mindre gemytligt idag. Men men, bra med frisk luft och så vidare. Även om jag nu inte understöd motionstvång om en inte gillar det.

När vi handlat och kommit hem var det dags för frukost. Först ut var den här gullungen som än så länge förhållit sig högst skeptisk till allt som inte kommer ur mitt bröst. Men se, så här glad var han efter en portion gröt med äpple. Kanske han börjar gilla att äta snart? Hoppas iallafall det för att mata honom har hittills varit en plåga. Tur at han är charmig.

Vid 11 var det min tur. Eller om det nu kan kallas frukost då mera, mer lunch kanske. Är det bara jag som tycker det är svårt att hinna äta något själv innan dess? Så mycket som ska bli gjort och andra som ska äta innan. Nå, mannagrynsgröt med mandelsmör blandat med mandelmassa (lite inspirerade av semlegröten och smör till. Gott!

Sen hängde vi hemma resten av eftermiddagen. Jag fixade lite skolgrejer, Alfons hängde efter mig och sov i soffan. Fixade middag tills resten av familjen kom hem.

På med min favoritblus och lite smink. Sade hejdå åt alla hemma och åkte iväg ensam första gången i år tror jag. Vääääääldigt välbehövligt. Herregud att få ha sin egen kropp i fred är något som jag längtar efter ganska ofta. Och att få vara ifred.

Speciellt nu när Alfons dissar alla andra utom mig. Det är verkligen utmattande att när ingen annan duger. Efter veckoslutet när jag hängde med barnen mest själv eftersom Johan hjälpte till att flytta och bära, och vi var runt och träffade folk, så gick jag och bar på Alfons konstant. Hade VÄRK i armarna på kvällarna. Han började böla genast jag lade honom i någon annans famn. Och om han var (eller är, still going on) trött/hungrig/gnällig och ser mig även om han är i pappas famn så börjar han böla. Så ja, det var skönt att få åka iväg en stund!

Kvällens program var att träffa dessa! Vi har inte hängt ordentligt på evigheters evighet och jag har saknat det så mycket. Men nu ska vi komma tillbaka till bokklubbandet ordentlig igen. Har till och med reserverat nästa bok på biblioteket och är väldigt pepp.

Vi hade som alltid ett bra snacksbord till hands. Ingen häng utan bubbel och nice snacks.

Faten tömdes ganska snabbt, och bubblet lika så (som var jättegott även om jag inte fick en bra bild på flaskan). Vi hade mycket att avhandla och pratade mest om böcker vi läst, vill läsa och funderat på. Men självklart om annat också. Som om yoga verkligen är så *härligt* som alla tycker, och om vi att folk börjar bli lite ointresserade av att dela med sig av allt i sociala medier hela tiden. Att uppdatera färre i stället för varje dag.

Några timmar senare var det dags för mig att säga hejdå och åka hem till le bebe igen. Märkte efter att Alfons föddes att jag hade ganska svårt att fokusera och hänga med människor. Eller liksom en är såå inne i babybubblan att allt annat är väldigt onåbart. Så också kompisrelationer. En försöker, men det kan vara svårt att vara hundra procent där när en liten typ kräver hundratusen procent av en. Men nu, sju månader senare, börjar jag känna att jag är tillbaka igen. Tog sin goda tid.

Jag började lyssna på den här ljudboken igår. Den går på Wasa Teater just nu (med min bästis i huvudrollen!!) och ville läsa den efteråt, men den var förstås slut överallt. Men så kom jag på att söka på den i ljudboksappen och där var den ju. Funkar hittills riktigt bra som ljudbok och för alla som har någon koppling till Österbotten/Vasa (och andra också men tror den känns extra intressant då) är den här ett hett tips.

Hemma väntade som tur en nöjd unge som inte saknat mig märkvärt. Så brukar det vara, när jag inte syns så går det bra. Så där var den tisdagen. Nu ligger en unge och klättrar på min fot pga inte sugen på att vara ensam, så nu måste jag väl försöka underhålla honom en stund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *