Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Spontanmiddagar, lyssnar på och veckans program

4 feb , 2020, 12.03 Jenna Matintupa

 

Solig tisdag! Vilken lycka det medför ändå. Som om en stiger ut ur en dimma och känner att ”ja just det, det är så här livet ska kännas!”. Okej är kanske lite väl styrd av vädret men ni håller väl med va? Här kommer hur som helst en liten sammanfattning av förra veckan och lite denna veckas planer.

Bäst förra veckan: Helgen var riktigt mysig. Vi hade noll planer och började lördagen med att simma hela familjen. Första gången på länge och alla njöt. Så mysig att en halvtimme bara vara i stunden. Plus varmt vatten. Mmm. Sen kom vi hem, åt second breakfast i soffan och tittade på Husdrömmar. Vårt bästa program just nu. På eftermiddagen bestämde vi plötsligt att ha spontanmiddag så Johans bror och familj kom över. Kidsen lekte jättefint i Agnes rum, jag lagade middag och bakade en paj, vi åt spelade lite spel och hängde. De åkte hem vid åtta och då såg vi film medan barnen sov.
På söndag vaknade Alfons ovanligt tidigt (halv nio) så då steg vi alla upp. Åkt frukost och hände i soffan. När Alfons skulle sova igen gick han och jag och la oss. Sov i en och en halv timme innan lunch! Älskar sånt. Efter barnens lunch gick Johan och Agnes ut medan Affe och jag lämnade inne och städade och kollade melodifestivalen. När de kom hem igen började jag med middag och Johans kompis kom över med sin tax. Vi käkade, jag gosade i soffan med hunden, barnen, badade och åt gröt. När gästerna åkt hem och barnen sov (Agnes i sitt rum Alfons i famnen) kollade vi så ska de låta, kalifat och ett avsnitt SoA. Somnade nyduschade med rena lakan och kände att det var en BRA helgen med mycket återhämtning.

Sämst förra veckan: Vädret. Var det inte typ grått hela veckan? Minns inte ens men känns så iallafall. Men idag, solen! Kanske det svänger nu?

Förra veckans podcast: Började lyssna på Brita och Parisas podcast och lyssnar på den dygnet runt just nu. Började från början (finns kring 50 avsnitt) och gillar den massor. Smarta, roliga och perfekt mix av politik och populärkultur.

Förra veckans bok: Har haft en liten ljudboksperiod nu. Förra veckan lyssnade jag klart Vi for upp till mor som var riktigt riktigt bra.

Förra veckans godaste måltid: Gjorde lax med kantarellsås som blev goooooott. Tips på en kanske oväntad kombo som funkar perfekt.

Veckans låt: Victor Leksells Svag. Den är så bra!

Dagens planer: Halva dagen har nu redan gått men snart ska Alfons få sin lunch och sen hoppas jag han sover en lång dagssömn så jag hinner göra skolarbete. Sen ska jag testa mig på Sofia Woods Pasta á la vodka. Måste säga att jag är liiite skeptisk men efter att hon hyllat den så mycket måste jag väl testa.

Veckans planer: Har inte så mycket planer den här veckan. Har en intervju till mitt slutarbete inbokat på torsdag, och imorgon ska jag förbereda inför den. Sen göra lite annat skolarbete, fota lite grejer, mysa med Afflers, hämta ut en bok från bibban, kanske gå på båtmässan med familjen och that’s about it. Och så simma på lördag förstås! Längtar redan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *