Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

Lördagsscrollet

8 feb , 2020, 18.30 Jenna Matintupa

 

Hälsningar från den Skönaste lördagen™. En sån dag när jag faktiskt njuter av att inte gör någonting. Har inte ens känt mig stressad över att vi inte hittar på något utan har bara varit. Och än är det inte över. Fint fint. Nu sover ett barn och ett annat ser på buu-klubben, J går runt och pysslar med sina växter så här är jag! Med podd i öronen för det superhjälparna idag och det är EJ mitt bästa om vi säger så.

Idag har vi simmat, vikit under en enorm hög som byggts upp under flera dagar (eventuellt veckor), sett på vår besatthet husdrömmar och så har jag legat raklång i soffan och scrollat runt. Hittade så mycket fint så tänkte dela med mig av lite fina bilders. Så låt oss dyka ner i instagramflödet, välkomna!

Marimekko har släppt prevårkollektionen och jag är besatt. Alltså. Det finns SÅ mycket fint i vårkollektionen. Blommönster, fiiina färger. Det enda dåliga är att den kanske finaste klänning jag sett kostar just under 400 (!!) euro. Oklart hur det ens är möjligt men ja. Ändå finaste jag sett. Annars kommer det här mönstret på bilden på en stark andra plats.

Som jag nämnde är vi besatta av husdrömmar just nu. Ser alla avsnitt som finns på SVT Play (det vill säga alla avsnitt som gjorts) så fort vi får möjlighet. Beroendet grundar sig i att vi är extremt sugna på att börja bygga hus. Det är dock en saga, och ångest, i sig som vi kan ta en annan gång. Men hur som helst, det gör att allt som har med bygga, inreda och så vidare fångar mitt öga.

Och i veckan dök detta upp. Svenska CUPBOARDS and GOODS har lanserats och denna blid fick mig plötsligt vela ha gult och/eller rosa kök. Övre skåpet har jag inte ens tänkt att vi kunde ha sånt, men nu föddes ett litet frö. Hmm. Väldigt fint iallafall!

Ellen Dixdotter är kanske den coolaste på instagram. Jag skulle aldrig kunna pull off en sån jacka, men på Ellen ser det sjukt coolt ut. Ellens stil känns väldigt 2020. En blandning av quirky, stilrent och sportigt. Eller vad säger ni?

Ni som läser ofta här vet vad jag tycker om Johanna Bradford så det behöver vi inte gå djupare in på, men hennes konto är i min topp. Deras renovering är det som jag slukat mest av de senaste året och deras badrum alltså. Hur har ingen tänkt så tidigare? Det är så FINT. Det är mer som ett rum där en vill va än ett rum ditt en får gör att tvätta sig. Runda speglar i badrum är också på min lista för vad jag vill ha i vårt hus.

Ny för mig på instagram är Amy Rudbäck. Hon har fin estetik, småbarn, kreativt jobb och annars bara ett fint konto. Ibland behövs bara lite fina bilder och någon som är i ungefär samma livsskede för att fatta tycker. Den här bilden är den peppigaste och gladaste på länge. Blev genuint glad när den dök upp!

Kajsa Baekmark i en så så fin kjol. En feststil i min smak. Gillar enkel överdel med något lite spexigt nere, eller tvärtom funkar också. Plus för gulliga kids.

Flattered delade denna bild och fastande för den snygga outfiten. Stilrent och coolt. Ibland dras jag mot det lite mer kvinnliga, ibland mot det här mer maskulina. En kombo av det gillar jag just nu.

Skulle kunna tänka mig att döpa denna bild till perfekta outfiten. Rachel

Avslutar med en perfekt vårbukett från Emma Unckel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *