Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Spretiga tankar

11 feb , 2020, 23.42 Jenna Matintupa

 

Ligger i sängen bredvid två tunga andetag. Undra om vi någongång ska få Alfons i egen säng? Han kan med god tur sova där någon timme men sen börjar han gnälla. Men så fort han kommer mellan oss somna han igen. Kanske jag får sova hela nätter igen när barnen är tjugofem. Nå nej, innan sommaren ska vi nog lära honom!

Veckoslutet kom och gick. Vi satsade på maten på och åt mest gott och myste hemma. På lördag gick vi all in på sushi och de tre äldsta i familjen var väldigt nöjda. Agnes har äntligen fattat galoppen och gillar nu också. Så där slak ner ett par laxbitar om vi säger så. Sen var vi mätta och nöjda hela kvällen.

Helgen i ett nötskal.

Annars händer det mycket i det lilla livet Alfonso just nu. Maten gillar han vissa dagar, vissa dagar not so much. Däremot rör han på sig en himla massa. Åla har han gjort sen jul och nu är han väldigt snabb. Under veckoslutet har han börjar sitta själv på golvet så nu sitter han heeela tiden. Helst vid dockhuset i Agnes rum, det absolut roligaste som finns.

Den här veckan består av kompisgäng, skolarbete och kanske (äntligen) båtmässan. Lite osäker om jag är pepp på den. Överväger att stanna hemma med Affson och låta de två andra åka pga orkar inte med människor? Märker att jag blivit lite folkskygg under den här förädlaledigheten. Oklart vad det beror på. Något annan som fått samma eller har någon teori? Vill helst bara vara hemma, och även om jag vill hitta på saker vill jag nästan alltid dra mig ur i sista stund och stanna hemma. Även om jag vet att det är nice sen. Varför är det så?

Oj det blev lite spretigt men det var lite spridda tankar från sängmörkret. Återkommer imorgon med kanske lite mer samlad hjärna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *