Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Första bebistiden

Era mest nödvändiga babyprylar

13 feb , 2020, 22.05 Jenna Matintupa

 

Jag har flera vänner som får barn i år (varav den första föddes för någon dag sen!). Så himla roligt. Från att ha varit de första som fick barn i vår kompiskrets börjar det nu ploppa upp fler och fler kiddos. I och för sig börjar vi alla närma oss trettio så det faller väl sig ganska naturligt att det kommer bebisar.

Och med bebisar kommer förstås mycket prat om grejer. Vad ska en köpa, vad är bra att ha och vad en inte klarar sig utan. Det är ju en hel del som ska fixas innan ungen dyker upp. Jag lovande min kompis att göra en lista över det mest nödvändiga, men tänkte kanske ni kan hjälpa till!

Så, vilka är era bästa lifehacks, vad behöver en absolut köpa, när det ska komma en liten bebis in i familjen? Kommentera så ska jag gå igenom och göra en lista på allt som en verkligen behöver!

6 kommentarer

 1. Patricia skriver:

  Bärsjalen och spytrasor använder vi konstant..

 2. Marika skriver:

  Bäst:Amningsdynan (inte bara då man ammar men om bebis sover i famnen, utan den skulle flygresan varit galet lång 🙏

 3. Sofia skriver:

  Bärsjal till nyfödd, spytrasor, tips, bomullsrondeller, små mjuka handdukar att använda istället för wipes, sköna amningsblusar, amningsinlägg av tyg, babynest.

  Sen kan en vagn, babylarm, säng för babyn vara helt bra att ha, men egentligen klarar man sig bra utan den första tiden bara man har någonstans att lägga ner babyn inomhus. Och förutsatt att kroppen orkar bära bebis i bärsjal.

  Kläder och blöjor ser jag som självklart.

 4. Sofia skriver:

  Tops ska det stå istället för tips.

 5. Elin skriver:

  Najell Sleepcarrier är absolut det bästa köp vi gjort! Vi bor på tredje våningen utan hiss och med den kan man lätt transportera bebisen in och ut ur lägenheten utan att hen vaknar! Vi vaggar/guppar vår son till sömns i den (då det är som ett babynest med handtag), vilket gjort att han somnar lätt vid nattning. Det andra bästa köpet har definitivt varit babysittern. Vi skulle inte kunna klara oss utan den!

 6. Andrea skriver:

  Mat till mamman 😅 Min man laga matlådor i frysen åt mig till första tiden ensam med bebisen. de var guld värt för mig…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *