Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Regning söndag från sängen

16 feb , 2020, 17.04 Jenna Matintupa

 

Jag sitter nerbäddad i sängen och har just skrivit undan lite skoluppgifter. Det är århundradets pissigaste väder ute så har inte lämnat hemmet idag. Vi var på båtmässan med kidsen igår så det får räcka som program för den här helgen.

Istället har vi spenderat dagen med att ligga i soffan med sovande bebis i famnen och planera framtida hus. Tittat på ritningar och husmodeller. Finns inget som är mer tillfredsställande samtidigt som det är väldigt frustrerande. Vi har just fått lägenhet klarrenoverad och nu har vi redan gått vidare mentalt till nästa skede och projekt. Kan en aldrig vara nöjd med de en har och leva med det? Nu är vi istället besatta av att bygga hus och kan absolut inte släppa det. Vill helst flytta genast och börja på, även om den realistiska tidsplanen ligger mer om något år. Suck, blir ibland så trött på oss. Nå, fördelen är att vi har en tydlig plan över allt när det väl är dags.

Lägenheten vi bor i nu är det absolut inget fel på. Jag älskar den här lägenheten. Den är ljus, luftig och vi har lyckats få till den riktigt fint. Men som sagt, aldrig är en nöjd. Sen är det väldigt roligt att planera hus och sånt, antar att när en väl är inne i det är det säkert fortfarande kul men också ångestladdat, stressigt och tungt (iallafall känns det så utifrån husdrömmar hehe).

Dock ser det inte riktigt ut såhär som det gjorde igår mera, utan nu har barnen spridit ut alla sina saker över hela lägenheten. Och Agnes rum vill jag inte ens prata om. Omöjligt att få någon ordning på det. Och varje gång vi ber Agnes städa upp så svarar hon antingen ”Jag orkar inte”, ”Ni måst hjälpa till” (vilket resulterar att vi gör det…) eller ”Jag har inte tid nu för jag är på dagis/Lisa måste äta/jag ska gå ut med småttorna/Vi är påväg till jobbet”. Så att, det städas inte så ofta med andra ord. Som tur går det att bara stänga dörren dit och slippa se det.

Nu ska jag gå och se hur det går med middagen och kanske baka en fransk chokladtårta om det finns ingredienser till det. Hoppas ni har en lugn och mysig söndag, och ni som har barn kommentera gärna på förra inlägget gällande babyprylar! Tänkte sammanställa nästa vecka och har redan fått massa bra tips men det kan ju aldrig bli för många.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *