Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

En bättre fredag

3 mar , 2020, 15.13 Jenna Matintupa

 

Ah friden som uppstår när båda barnen somnar efter klockan sju… skrev jag igår och hann knappt skriva något mer så vaknade Alfons och var gnällig resten av kvällen. Somnade till sist i min famn och sov där tills vi gick och la oss. Så fick skippa det här. Men nu är jag tillbaka!

Men vet ni, nu är det vår! Mars är ju faktiskt den första vårmånaden så nu börjar våren sakta men säkert. Peppen peppen. Jag är iallafall väldigt färdig men den så kallade vintern, eller rättare sagt november som pågick i 121 dagar. Att det varit grått och dött i så lång tid har gjort mycket med mitt psyke. Det har gjort att jag känt mig låg och smått deppig mer än vanligt. Hoppas att vi ska få lite mer sol nu så kanske det smittar av sig på mitt humör också.

I fredags var faktiskt en sån solig dag som gör att en får bra feelis enda in i själen. Så det ska vi titta på nu!

Vi började fredagen med lugn förmiddag hemma. Åt frukost i lugn och ro, barnen lekte och allt kändes bra. Sen städade vi lite och skulle få i oss lunch innan vi skulle iväg. Tjafsade med Agnes om ätandet i vad som kändes som en evighet och jag var nära bristningsgränsen innan vi var iväg. Varför är det alltid så när vi ska nånstans? Så tröttsamt. Men som tur blev allt bättre när vi väl kom iväg. Det roligaste hon vet är att få åka kollektivtrafik så att vi skulle åka både metron och spårvagn gjorde henne på strålande humör.

Destinationen för dagen var Vallgård. Vi skulle nämligen äntligen få träffa det nya tillskottet. Men medan babyn sov hängde vi med våra kompisar. Agnes fick leka med Ines och jag fick prata av mig med Ida. Alfons var mitt upp i allt som vanligt.

Mellanmålsdags i soffan. Åt glass, drack kaffe och matade barn på en och samma gång. Livet i ett nötskal. Agnes och Ines är så gulliga tillsammans. Sjukt att de har varit kompisar sen de var lika små som småbröderna nu är. Gör mig lite bölig.

Till sist vaknade den lilla bebisen som bara var två veckor och plötsligt blev Alfons enorm. När har han ens blivit så stor. Och har helt glömt hur mjuka och små nyfödingar är. Gosigaste någonsin.

Efter lek och gos gav vi oss ut i trafiken igen. Iväg till butiken för att handla för kvällen. Fredagspeppen personifierad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *