Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Ensam- och kalasvecka

9 mar , 2020, 12.19 Jenna Matintupa

 

Hej från soffan! Alfons sover i min famn och Agnes tittar på youtube. Väldigt pepp på den här veckan även om jag är lite stressad över allt skolarbete jag behöver få gjort. Johan åkte igår på jobbresa och kommer inte hem före imorgon natt och jag har varit lite nervös över att rodda allt. Jag veeet att alla andra människor fixar det utan problem och det är ju verkligen ingen lång tid. Men jag är så sällan ensam kvällarna och nätter, van att vi är två om allt och jag typ aldrig sköter hela dygnet ensam. Men förstås fixar jag det och än så länge känns det lugnt. Alfons har varit lite gnällig men Agnes har som tur varit riktigt gullig hittills.

Nu ska jag sluta gnälla. För att få dagen att gå när Agnes är ledig så ska vi åka in till stan efter lunch. Vi behöver fixa några födelsedagspresenter så tänkte kidsen får hänga på det. Gjorde dubbelt upp av makaronilåda igår också så att jag slipper laga mat idag. Fast insåg nu att jag borde laga en batch av grönsaker åt Alfons… Nå det är inte så jobbigt. Tror det blir mycket tv-tittande för kidsen idag hehe. Fast har lovat vi ska pyssla födelsedagskort också så det ska vi väl hinna med.

Den här veckan…

hoppas jag: Att vi hålls friska. Vi har mått bra ganska länge nu så det skulle vara just typiskt att vi får någon förkylning nu när vi har massa planer.

borde jag köpa: Födelsedagspresenter. Två av Agnes kusiner fyller år och vi ska fira dem i Österbotten i helgen. Och så fyller min man 30 på fredag så han ska ju förstås få en present också!

längtar jag efter: Att få träffa bokklubben som vi förhoppningsvis ska få ihop i veckan!

ska vi: Imorgon är Agnes på dagis och då hoppas jag att Affe är nöjd så jag hinner skriva i kapp. Onsdag är det tänkt att ha bokklubbsträff. På torsdag skriva och packa lite. På fredag åker vi till Österbotten och så fyller ju Johan. Ville gärna göra något då på fredag men nu blir det bli hela dagen så får väl bli frukost eller något och så får vi festa i sommar istället. I Österbotten ska fira en fyraåring och en femåring och så träffa kanske kompisar. Känns som det kommer bli en bra vecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *