Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Sticklingar och middagar

10 mar , 2020, 22.22 Jenna Matintupa

 

Och så var dagarna som gräsänka över. Barnen har förstås varit hur snälla som helst, har bara använt min arga röst (ett begrepp Agnes och jag ofta pratar om) typ två gånger, mindre än var jag annars gör haha. Nu sover de förhoppningvis resten av kvällen och jag får lite egentid. Eftersom alla bara pratar om Love is blind har jag nu också börjat se det. Eller okej, har bara två avsnitt kvar… Ni som förstår förstår.

Men! Knäppte faktiskt några bilder i helgen så nu ska vi titta på det.

Jag började helgen med att åka på sticklingsbrunch på mitt jobb. Min kompis Malin är ju min vikarie och hon hade kommit på denna geniala idé. Här ordnar hon med ett gäng stickningar.

Det bjöds på smoothies och bagels från Roots. Bageln med rödbetshummus, inlagd jordärtskocka och syrad lök var kanske den godaste jag någonsin ätit. Åt två, hehe.

I några timmar hängde vi, bytte sticklingar och pratade om allt. Det var så himla mysigt att ett gäng kvinnor (och en bebis!) i alla åldrar sitter och pratar om bästa sättet att ta hand om en monstera. Eller hur en får doftpelargoner att överleva på bästa sätt.

Alfons fick hänga med så att Johan och Agnes kunde åka och simma. Han var charmtrollet själv, busade loss och tog av sig strumporna sekunden efter att han vaknade haha. Perfekt sätt att börja helgen med att hänga med kompisar lugnt och stillsamt med kaffe och Monica Z spelandes i bakgrunden.

När klockan började bli alldeles för mycket åkte vi hem till resten av familjen. Vi skulle ha middag och jag hade en del mat att börja med. Men innan det tog vi åtta månaders bilder. Jag vet att de är en lyx och inte alla som har så, men dessa två älskar varandra så mycket. Just nu hänger de tillsammans hela tiden. Leker och myser. Hoppas det håller i resten av livet!

Resten av eftermiddagen spenderade jag i köket och gjorde middag. Jag kan hata att behöva fundera och fixa mat en tisdagseftermiddag men att få fixa en helgmiddag har jag inget mot. När gästerna åkt städade vi undan, nattade kidsen och bänkade framför Mello och lite UMK. Så nöjd med både Sveriges och Finlands bidrag! Äntligen!

På söndag åkte Johan och Agnes iväg och simmade igen med kusinerna. Lillkillen tog en tupplur medan jag pysslade på hemma. Till sist fick jag väcka honom så han skulle få i sig lunch en vettig tid. Vi åkte in till stan för att shoppa lite. Väl hemma igen kom resten hem plus kusinerna. Vi åt söndagsmiddag tillsammans och så fick barnen leka till läggdags. Det var den helgen, mysigaste på länge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *