Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Inspiration,Vardagslivet

Känslostormar, livsanpassning och vårdörmmar

13 mar , 2020, 15.22 Jenna Matintupa

 

Det är väldigt intressant hur snabbt det kan gå. För några dagar förhöll jag mig ännu ganska neutralt till allt kring corona. Tänkte mest på att sprita händerna lite extra men inte att vi skulle påverkas av några åtgärder. Idag ser läget milt sagt lite annorlunda ut. Vi hade som sagt festplaner i helgen, bland annat en överraskningsfest för Johan, som nu fått flyttas fram och ändras. Himla trist, men vill försöka bidra till att stoppa spridningen. Vi valde dock ändå att åka upp till Österbotten. Undviker alla stora folksamlingar och eftersom vi kör bil behöver vi inte blandas med folk, kidsen fick äta lunch i bilen och sånt.

Den här veckan har varit lite av en känslomässig bergochdalbana. Oron kring corona har påverkat mig mer än jag först trodde det skulle, så var min morfar med om en olycka (allt gick bra som tur!) som skrämde mig rejält och med mens på det har jag varit väldigt skör. Malin och Hanna kom över på onsdag och vi satt och pratade och grät i flera timmar. Välbehövligt och skönt. Så kan det vara ibland.

Nu får vi bara hålla tummarna att de lyckas stoppa spridningen så att vi inte behöver stanna upp så lång tid. Vi får väl bara se de som eventuell karantän kan förvandlas till något mysigt. Idag fyller J trettio och även om vi nu inte kan fira honom som tänkt men kanske vi får hitta på något annat. Dricka vin, spela spel, titta på serier, läsa, göra goda middagar och sova extra länge. I och för mig lätt att säga vars chef och jobb är en åtta månaders baby, hehe. Hur tänker ni kring eventuell karantän? Vad ska ni passa på att göra om ni blir instängd hemma?

Jag har grävt i lite vårinspiration på min Pinterest och tänkte det kan vara en mysig värld att dyka in i just nu.

Hur mycket längtar inte vi efter blommor, grönska och varmt ljus? Drömmen är nog att ha en överfull trädgård med blommor. Om vår skulle se ut så här skulle jag till och med kanske ha motivation för trädgårdsarbete! I allafall motivation för att plocka blommor, hehe. Tunna klänningar och drink skulle inte sitta helt fel heller.

Har förälskat mig i ett cleant ansikte med färg på läpparna igen. Väldigt fräscht och fint. Voluminösa klänningar med sneakers, gärna lång, är den andra trenden som jag gillar starkt. Och gult. Väldigt fint även om jag sällan bär det. Jag är men en svart vit person som ni vet. Jag har just nu svarta jeans, svart klänning med vita prickar, svarta sneakers och mörkgrå jacka. Dock med ljusrosa väska! Alltid något.

Suget efter fräscha råvaror börjar bli stort. Krispiga sallader, färska primörer, kallt bubbel, enkla rätter som går snabbt. Börjar vara trött på tunga rätter och vill typ äta sill och nypotatis istället. Kanske får hamstra sill nu hehe. Och kanske göra någon fin enkel kaka. Baka är en tacksam syssla när en ändå bara är hemma.

Trä, glas och… gissa? Ljust, förstås. Fint. Jag ber fått en liten nytändning på aaltovaserna. Formerna ger lite mer liv till inredningen och en kan leka ganska mycket med olika kombinationer i dem. Vi har ett gäng hemma som antagligen de flesta finländare, kanske ska jag börja gruppera dem tillsammans? Kunde vara fint! Tror jag ska testa det i veckan. Trä i badrum är något som jag anser ger mer liv åt ett annars ganska kallt rum. Vi valde någon sorts ek till badrummet när vi renoverande och det gör så mycket. Till skillnad från wc:n där vi bara har vitt (fanns inte i någon snygg träfärg i de mått vi behövde). Nästa badrum ska helt klart få två handfat bredvid varandra. Vi är ändå så ofta alla i badrummet och trängs samtidigt av någon konstigt anledning. På så sätt får alla lite mer space.
Och trä gör sig fint i barnrum också. Ivarskåpen finns överallt nu för tiden men helt förståeligt. Nutidens lackhylla (Ni som vet vet). Slukar massa och går att måla enkelt ifall en önskar att göra en liten förändring utan att köpa nya skåp. Skulle jag köpa skåp idag skulle det säkert bli dessa!

Mer pins hittar ni som sagt här. Pinknappen går varm just nu om vi säger så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *