Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Om veckoslut och vad som kommer

15 mar , 2020, 20.40 Jenna Matintupa

 

Hej från motorvägen utanför Hyvinge typ. Vi är påväg hem igen. Just som vi packat allt i bilen och skulle åka fick J meddelande att han ska jobba hemifrån i och med Sverige resan i början av veckan. Just som vi precis efter en dags velande om vi ska stannar eller inte bestämt oss för att åka hem. Men då hade vi redan packat allt och Agnes hade accepterat att hon måste åka hem efter en del tårar. Visst skulle de varit skönt att ha stannat och hängt där ett tag, samtidigt som de kanske är bra att upprätthålla någon sorts normal vardag.

Så nu är vi snart hemma. Vi har det ändå så bra att vi inte påverkas ekonomiskt av hela den här situationen, och kan ha Agnes hemma utan problem. Så får väl spendera tiden med att baka, planera om växter, gå till parken, pyssla och se på film. Jag är pissförkyld (inte corona!) så tror det blir lite lugnare tempo i början av veckan iallafall. Imorgon ska jag göra en lista med grejer att göra om ni som vi kommer spendera dagarna hemma tills vidare.

Helgen blev lugn och stillsam. Vi höll kretsen liten och träffade väldigt få människor. Firade lite, var ute lite och ja, spenderade mycket tid i bil.

Peppen på fredag då vi var påväg. Vi har svängt Agnes stol efter att ha försökt hålla ut så länge som möjligt. Men nu började det blir för trångt för henne så det var bara att acceptera. Hon känns plötsligt jättestor och är så himla nöjd och glad över att se ut. Fint så!

På lördagsförmiddag gick Agnes och jag ut på stan. Jag ville komma in nya bokbutiken i Vasa. Bra läge, men annars ingen wow-känsla. Kanske det blir bättre när de bott in sig lite? Tyckte de kändes lite.. stel? Efter att ha köpt en målarbok åt A gick vi till en nästintill folktom saluhall och köpte kaka till kvällen. Inte mycket folk ute, men inte tomt heller.

Efter lunch satte vi oss i bilen och åkte till landet i Yttermark. Det var strålande sol och inte alls så kallt som inne i stan. Jag som inte är något friluftsperson tyckte till och med att de var riktigt skönt. Agnes och Mymlan var också nöjda.

Alfons fick komma upp ur vagnen och gunga. Kanske roligaste som hänt i hans liv i länge när Agnes gav honom fart. Kiknade av skratt den lilla gullungen.

Tillbaka i stan lagade vi middag, åt kakan vi köpt och sjöng för födelsedagspersonen.

Så idag på eftermiddagen packade vi ihop och satte oss i bilen. Vid middagstid stannade vi på en rastplats och matade barnen ur termosarna. Ville förstås undvika alla ABC:n och liknande ställen just nu. Men tror det här blir något vi gör alltid eftersom dels mysigt men också smidigt. Agnes tyckte det var skoj att få sitta framme och äta!

Skulle förstås varit lite trevligare med sol så vi kunnat sitta ute men ändå ganska mysigt inne i bilen också. Nu har vi kommit in till Helsingfors så snart hemma. Ska bli skönt att sova i egen säng i natt!

En kommentar

  1. Noris skriver:

    Alltså ja haller me om nya bokhandeln! Känns int så modern.. å förvånansvärt mytji finskspråkiga böker!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *