Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Tips

Svenskt tenn, insparande kvinnor och topp trend 2020

23 mar , 2020, 00.10 Jenna Matintupa

 

Ligger i sängen med en varm bebis nära, finns inget mer ångestdämpande. Den här veckan har varit evighetslång, som om de aldrig skulle ta slut. Och det gör den i och för sig inte heller eftersom det forsätter på samma sätt nästa vecka. Så att. Kan väl säga att min hanteringen av allt som pågår just nu har varit sådär. Men imorgon är i och en ny vecka och vi kan väl lugnt säga att vi har INGEN aning vad som kan hända. Så försöker att andas lugnt, ta ett glas valfri dryck och läsa en bok. Pratar med kompisar och familj, lagar god mat och scrollar mysiga instagram och bloggar framom nyhetsuppdateringar. We can do this!

Så i den andan tar vi en titt på sparat på instagram på sistone.

Vi börjar med en MAGISK bild från ELLE Danmark. Fotat av Sara Bille. De gjorde ett reportage kallat ”Madicken’s memoire” och tycker det är så rätt i tiden. Trendigare blir det inte än detta. Mjukt, preppy, naturligt och flickigt men ändå coolt på något sätt. Inspiration 2020!

Bloggaibagis delade en bild från sitt kök och min första tanke var: ”Är det kanske grönt kök jag vill ha?!”. Väldigt snyggt med den mossgröna färgen. Ger värmen även om det inte är en ”varm” färg. Tåls att lägga på minnet.

Marimekkos senaste kollektion är den finaste på länge länge länge. Det gör nästan ont i mig för att jag inte kan köpa allt därifrån. Just det här mönstret på kostymen är ett av mina favoriter. Utöver det tycker jag kampanjbilderna är så fina. Naturen, naturligt hår och smink och avslappnad posering (okej okej hur ofta gör du detta på bilden… men ändå!). Bra jobbat Marimekko!

Elsa Billgren, min eviga inspirationskälla. Gillar verkligen klänningen i kombination med slarvig knut och fräscht ansikte. Så här vill jag gå runt här hemma nu. Har bestämt mig för att inte förfalla ner i leggings och en sunkig tröja utan försöka rycka upp mig och känna mig lite levande iallafall! Denna look därför en bra början!

Jag har följt Brita Zackari sen vi var gravida samtidigt och fick kids nästan samtidigt för 4 år sen. Nu har de flytta till en gård och lever typ världens mysigaste liv (dock inget jag skulle vilja göra men de verkar ha det nice åtminstone!). Här står hon nu helt avslappnad med bebis, lamm och… basker? Otippade kombination men hon ser så cool ut. Bondlooken 2.0.

Österbottniska företaget Eden Flowers gör ljuvliga buketter och de har nu slagit sig med en fotograf för bröllopspaket. Bilderna som de marknadsför med är jättefina och skulle jag gifta mig idag skulle jag 100% överväga att anställa dem!

Min andra inspirationskälla i topp, Sofia Wood. Kombinationen av lång enkel klänning med leggings är ju genialt. Perfekt sätt att klä ner en klänning som annars kanske bara hänger och väntar på festligare tillfällen. Kan väl säga att jag kört den här looken ett par gången den här veckan…

Att Mimmi West fyndat detta på Tori.fi för typ ingenting enligt vad hon antyder. Avundsjuk deluxe! I och för sig är jag nästan aldrig inne på tori så chansen att jag skulle lyckas med det är minimal hehe. Men tillbaka till fyndet: herregud vilken dröm! Känner att jag skulle behöva allt. Lyckost dig Mimmi!

Sist ut, Johanna Bradford. Om jag skulle behöva välja enbart tre influensers att följa skulle det vara Elsa, Sofia och Johanna. Allt det gör går hem hos mig. Den här bilden känns väldigt mycket goals. Och betryggande på något sätt. Att en inte behöver mer än ett glas vin, en trappa och en kruka fina blommor. Lugnar mig lite.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *