Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Tips,Vardagslivet

Bakverk, bok, jacka och barnrum

3 apr , 2020, 13.49 Jenna Matintupa

 

Imorse lite efter sju kommer Agnes insmygande i sovrummet och viskar att de snöat. Antagligen den enda som är pepp på takatalvi. Jag fick dock lust att dra täcket över huvudet och blunda tills det försvinner. Men med tanke på plusgraderna försvinner det snabbt så får väl bara kämpa igenom!

Ännu en vecka i coronalivet och inget nytt under solen. Det händer verkligen ingenting speciellt just nu. Vi pysslar, bakar och städar. Tittar på tv, går till parken och kokar mat. Och så allt på repeat om och om igen. Idag är det iallafall fredag och vem blir inte glad av det. Fredag är ändå alltid fredag!

Igår testade vi den nya madeleineformen och gjorde dessa. Citron och vallmofrömadeleines. Blev helt goda men saknar kanske något i dem. Någon glasyr till skulle kunna vara gott. Måste testa. Agnes gillade dem iallafall och det är nu viktigt att de sparas till hennes kalas på söndag!

I veckan kom ett födelsedagspaket med ett gäng kläder och skor till Agnes av mormor. Undrar om alla fyraåringar önskar sig kläder och skor i födelsedagspresent framom leksaker? Eller okej hon önskade sig en trumpet också men. Iallafall, hon fick bland annat den här urfina jeansjackan från Gina Tricot. Så cool! Nu är bara problemet att jag vill ha en likadan. Finns i och för sig faktiskt i min storlek också men behöver egentligen inte fler jackor…

Städat barnrum är inte en vanlig syn. Men idag! Här har Agnes gjort ett myshörn åt sig i sängen och läser böcker medan Alfons ser på. Ibland ställer han sig vid sängen och kikar vad hon gör. Hur länge tror ni Agnes bukett får vara ifred från marodören? Vet att de är onödig risk att ta men den passar så bra där… Får väl skylla mig själv sen när han vält om kull den. Men än så länge har den fått vara ifred.

Sist ut en ny bok som kom på posten här i veckan. Vi har läst den massa massa gånger sen den kom och Agnes älskar den. Så söker ni något att läsa till dessa karantäntider är denna ett hett tips!

Nu sover Alfons och jag ska faktiskt för ovanlighetens skull lägga fast ögonen i soffan en stund medan Agnes ser på ipaden. Som jag sa åt J imorse, är på bristningsgränsen gällande sömn just nu…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *