Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

Snart blir det påsk

6 apr , 2020, 20.48 Jenna Matintupa

 

Solen håller på och går ner utanför fönstret och barnen har just somnat. Jag hade svårt att hålla ögonen öppna medan jag läste Vesta-Linnéa för Agnes. Vissa dagar är karantänlivet helt dräglig, som igår när vi firade Agnes fyraårsdag. Och sen finns dagar som idag när vi sovit för lite, jag har pms, barnen härjar och en bara är så fruktansvärt IRRITERAD. Men som tur så har var det varmt och soligt ute, och jag har beställt ett par nya skor idag. Så alltid finns saker piggar upp lite.

Påsken står runt hörnet. Det var kanske inte såhär jag planerat att fira påsk, men är ändå ganska peppad på en påsk hemma! Jag har pinnat massa påskbilder i min Pinterestmapp och har massa idéer. Har inte firat påsk hemma sen jag var gravid med Agnes och aldrig i den här lägenheten. Det ska bli mysigt!

Pyntet är klart, så det behöver vi inte fixa något med. Men sen är det ju maten! Bästa med påsk ändå. Idag köpte jag en laxbit som jag tänkte grava. Om ni har något bra recept får ni gärna dela med er. I frysen har vi riktigt fin fiskrom som jag fått av morfar, tror det var sik, som jag ska ta upp och laga något gott av. Ja och sen massa annat smaskigt förstås, har inte planerat all mat ännu. Men sen det näst bästa med påsken; godis! Jag tänkte köpa hem massa påskgodis även om det inte blir något häxande. Kanske göra sån brytchoklad som på bilden med Agnes, och så äggjakt förstås! Fylla barnens påskägg med något skoj och köpa stora chokladägg åt oss vuxna. Funderar om vi till och med ska gömma dem ute på gården? Tror Agnes skulle tycka det var spännande.

Ja, så månne inte det blir en bra påsk det här också. I och med att jag varit lite skakig idag har mitt hopp om en sommar vacklat och allt har känts lite hopplöst. Men kanske en ljus och glad påsk ger energi och tro om att det kommer något gott efter det här också. Att vi kommer sitta där på bryggan på skären, eller i trädgården på landet, och njuta av sommarkvällen. Men först ska vi fira påsk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *