Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration

Den dova, mörka våren

11 apr , 2020, 21.13 Jenna Matintupa

 

Har ni en skön påsk? Det är lite konstigt med högtider och social distansering. Högtider firas oftast tillsammans med andra men nu är det inte möjligt. Eller alla verkar inte förstå innebörden av att inte träffa folk utöver de en bor med, men för oss som faktiskt följer det blir det lite annorlunda. Men det går! Vi har haft äggjakt, promenerat ute, byggt koja, ätit påskmiddag och nu nattar vi barnen och ska sen se på film. Så mysig påskafton fick vi till ändå.

En sak som vi som inte är ute och träffar folk (vilket verkar vara en himla massa folk! Undras om budskapet bara umgås med dem ni bor med var svårt att förstå?) just nu hinner med är iallafall att skrolla sociala medier. Och jag har sparat ner massa fin vårinspiration med lite påsk som jag tänkte vi kunde titta på!

Är det bara jag eller finns det en lite mörk och dyster underton i allt? Är det det nuvarande läget som gör att vi inte vill ja sprudlade färg? Istället lite mer avmattat, dovt och svagt färgat. En liten färgklick här och där. Jag tycker det är himla fint när det är dovt och nertonat, nästan lite smutsigt. Blir mer effektfullt då. Mer dramatiskt.

Milla Kuoksa har jag ganska nyligen börjat följa. Hon jobbar med sociala medier och de syns i hennes bilder. Modigt, färgglatt och lekfullt skulle jag beskriva henne med. Här föll jag för den ljuvliga vintagejackan som gärna skulle få bo i min garderob. Det skulle vara fin kontrast till mina annars ganska dämpade kläder.

Jag skippade påskkakan i år men skulle jag ha gjort en så skulle det gärna fått vara en sån här. Pernilla Wåhlin Norén har gjort denna fina. Hennes bilder alltid så magiskt dramatiska, precis det jag är lite extra kär i just nu.

Ibland önskar jag att jag också skulle gilla handarbete så jag kunde göra så här fina frukter till barnen. Tyvärr finns det varken intresse eller tålamod. Dessa har Sofia Byström gjort och älskar att de är mer matta och ”dammiga” än gälla i färgen.

Elsa Billgren alltid lika klockrent klädd. Här avslappnat i stora glasögon, jeans, rutig klänning (dröm!) och duk i håret. Gillar att det här lika bra kunde vara en bild från någon gång på 1900-talet, men istället på så modernt som det bara kan bli 2020. Fint!!

Marimekkos senaste kollektion har jag redan hyllat men tåls att upprepas. Se bara på den här alldeles magiska bilden. Älskar stämningen, färgerna, stylingen, miljön och alla tre klänningar. Full pott. Om nån har lust att pigga upp mig så skicka gärna en klänning från denna kollektion till mig tack!

Trendigaste just nu måste väl ändå vara dessa volymiösa långklänningar. Jag älskar dem och skulle de inte vara för att de redan finns alldeles tillräckligt med svart i min garderob skulle jag gärna ha en. Rachel är iallafall cool i den och sin också urfina karaff. Skåpet skulle jag inte tacka nej till heller!

Oj som jag önskar att jag skulle få fixa olika frisyrer i Agnes hår. Men hon är väldigt bestämd och det som max får fixas är en hästsvans. Hoppas att det ska ändras tills hon blir lite äldre för då ska jag gå all in på rosetter likt dessa. Madicken är min inspiration. Ruta Vitessons dotters skira rosett skulle gärna få bo i Agnes necessär.

Anna Kubels bilder är de finaste jag vet. Bara det att några ägg och en blommig duk ger mig nästan gåshud säger en del. Har ni förresten tips på var en kan köpa ägg likt dessa i huvudstadsregionen? Gärna från någon gård. När en nu ändå är bara hemma och äter en massa skulle jag gärna äta mer lokalt.

Vita blusarnas välde forsätter. Ellen Dixdotter i en vackert storkragad skapelse. Bästa med blusar som dessa är att de går finfint ihop med leggings = perfekt karantänoutfit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *