Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Vardagens upp och ner

16 apr , 2020, 11.35 Jenna Matintupa

 

Alfons sover, Agnes leker i duschen med vatten, Johan jobbar och jag får äntligen sitta med datorn och podd IFRED. Det har varit svårt att få till det de senaste dagarna. Har fått någon timme med slutarbetet och föreläsningsgrejer, men utöver det har de alltid varit något annat. Eller så har jag bara varit så apatisk att jag inte klarat av att ta tag i något annat än det som är alldeles nödvändigt (som att laga mat och allt som har med kidsen att göra).

Vi fick en liten dipp efter påsken och har alla varit ganska låga. Jag har haft mensvärk, Agnes på dåligt humör och så vidare. Ingen har orkat städa så lägenheten sett ut som skit och motivationen har helt enkelt varit ganska frånvarande. Men igår tog vi tag i allt så idag känns det lite bättre. Jag yogade till och med på kvällen för att råda bot på min mensvärk och det var så skönt! Yoga har inte riktigt varit min grej eftersom jag tycker det blir lite för slött och har inte kunnat fokusera på andningen osv. Men nu! Fick äntligen till det någorlunda så nu ska jag försöka lite oftare.

I måndags satt vi i solen på stranden medan barnen lekte. Skönt med solen i ögonen och doften av havet. Nu längtar en till skären. Och nu får vi ju faktiskt fara! Om vi vill. Men förstås stannar vi hemma tills vidare. Som sig bör. Någon gång ska vi väl åka upp och öppna upp men med tanke på att de snöar ute får de vänta. Vi ska självklart respektera regeringens direktiv.

En highlight den här veckan var att vårt tvättorn kom på tisdag! Det har varit på tapeten sen vår badrumsrenovering blev klar. De har iallafall nästan gått i ett sen de kom (vi har sparat massa tvätt i väntan på dem..). Aldrig har det varit så roligt att tvätta! Dessa går att koppla till en app där en kan följa tvätten och ställa in program efter vad det är en tvättar. Jag har alltid tyckt det är så himla oklart när en ska försöka tolka alla olika program, så väldigt behändigt när en kan bara säga vad en tvättar och så föreslår appen tvättprogram! Sån lyx. Vi är hur som helst väldigt nöjda.

En annan sak som lyser upp i denna coronamelankoni är nya sneakers. Sjukt onödigt egentligen, men det tyckte dessa var SÅ fina så att. Blir glad av dem och det behövs faktiskt nu.

Agnes krävde frisk luft imorse så Johan öppnade fönstret åt henne, haha. Nä men på riktigt, hur ska en orka gå ut när vädret är på det här sättet? Håller tummarna om att eftermiddagarna levererar bättre väder för vi har nu ställt in tv-tittande. Eller hon får titta på morgonen innan frukost och på buu-klubben. Men utöver det får hon leka eller pyssla. Det blir så himla mycket gnäll och gråt över tv:n när hon får titta mer än det. Så nu får hon bara hitta på annat. Det tar ungefär en halvtimme sen har hon glömt bort att sura och börjar leka, så det funkar oftast ganska bra. Nu måste vi bara vara hårda med det och inte börjar slappa efter några dagar som vi gjort hittills… Hur gör ni kring allt sånt här just nu?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *