Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Blommpiff och grönsaksshopping en lördag

22 apr , 2020, 19.16 Jenna Matintupa

 

En dag var det lördag och jag var så trött på att bara göra samma gamla vanliga. Så vi delade upp dagen lite med mannen för att båda få göra något på egen hand en stund. Dagen såg ut ungefär såhär.

Det var min morgon med kidsen så J fick sova vidare medan vi gick upp och åt frukost. Så här ser mina frukostar ut för det mesta just nu. Ofta med ägg också men den här dagen var de slut. Läste lite inredningstidning samtidigt.

Morgonsol på våra växter. Det märks att det blivit ljusare ute får herregud så våra växter mår bra just nu. Växer och frodas. På förmiddagen hade vi överraskningszoom för en kompis som fyllde 30. Mysigt ändå att samlas 40 personer från hela världen för att överraska.

Så var det dags för mig att ge mig ut i ljuvligt vårväder. Hade nya sneakers och hade för en gångs skull fint hår. Mitt hår just nu är en historia för sig. Har det mest i tofs för kan typ inte göra något annat med det. Behöver en frissa asap men det är ju inte speciellt aktuellt just nu. Kanske nästa år?

Jag hoppade in i bilen och åkte till Kyrkslätt för att besöka Gårdsboden i Kyrkslätt. Gullig butik ute på vischan med massa mat och lite grejer. Till exempel fina käpphästar och mattor.

Men jag var inte där för käpphästar utan för att handla mat. Grönsakerna gick inte av för hackor. Köpte enorma betor, ägg och blandade grönsaker till Alfons mat.

Tillbaka i Esbo åkte jag via plantagen för att köpa lite fina blommor. Till min stora lycka hade de pioner! Dessutom de finaste jag vet som skiftar i färg. Små saker som gör vardagen just nu.

Hemma igen och bytte av J som åkte iväg för att tvätta och städa bilen vid sin kompis garage resten av eftermiddagen. Agnes och jag pysslade med allt möjligt. Städade och plockade. Modellerade, lagade mat, fixade blommor och bara pysslade på.

Fint va? Som sagt, älskar pioner.

Spretigt och fint med eukalyptus. Kvällen gick ut på att föda barn, försöka få dem att sova och plocka undan. Vi skulle äta middag efter att barnen somnat men förstås var båda extra gnälliga och allt tog längre än vanligt. Jag var nästan på bristningsgränsen med tålamodet alltså.

Men till sist, 21:30 fick vi äntligen äta. Rostade gul-, röd- och polkabeta som jag köpte på dagen tillsammans med sparris, fetaost och valnötter och så en entrecotebiff till. Smakade asgott vilket verkligen var tur för annars skulle jag blivit sur.

Sen kollade vi tv och så var den lördagen över. Skönt med lite annat program ändå, även om det nu inte hände så mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *