Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Äntligen är det dags

11 maj , 2020, 18.41 Jenna Matintupa

 

Hej från en regnig gata i landets andra största stad. Här har vi hållit oss inne hela dagen eftersom det snöat och regnat om vartannat. Barnen har som tur lekt nöjt hela dagen så det har inte gått någon nöd på oss.

Helgen gick förbi i samma stillsamma manér som alltid. Vi gjorde god mat, promenerade ute, lekte i parken, åkte på utflykt till plantagen och jag gjorde skolarbete.

Som tur blir det lite miljöombyte nu. Vi bestämde under veckoslutet att Agnes inte kommer gå tillbaka till dagis mer innan sommaren. Istället kommer vi den här veckan ställa i ordning och packa för att åka till Österbotten. Vi tänker lägga ut båten på veckoslutet och flytta ut till skären för åtminstone en vecka. Kanske mer. Jobba därifrån och få lite miljöombyte. Vi har längtat dit något fruktansvärt de senaste veckorna så det ska bli skönt att äntligen åka ut.

Vi har redan börjar fundera på att göra lite rabatter, plantera blommor och kanske till och med fixa pallkragar att odla i. Om vi nu ska spendera stor del av vår tid där i sommar så kanske det skulle gå. Hur planen ser ut är ändå ännu ganska öppen. Vi går lite på feeling och ser hur det känns. Får vi lust åker vi hem i några dagar. Vem vet kanske vi blir helt galna på att vakta Alfons konstant och vill åka hem efter ett veckoslut. Vi får se. Men skönt är det iallafall att vi äntligen är påväg upp igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *