Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

Drömmer om färska jordgubbar, långa klänningar och vilda blommor

29 maj , 2020, 11.09 Jenna Matintupa

 

Godmorgon fredag. Jag ligger trött i soffan medan Alfons sover och Agnes målar (och ser på ipaden…). Somnade för sent och så vaknade alla redan efter sju. Men ute lyser solen även om det blåser lite. Så helt befogat att ligga på soffan och lyssna på podd. Idag måste vi åka upp för att åka och uträtta ärenden och handla. Det ekar tomt i kylskåpet om vi säger så. Oklart vad vi ens ska få för lunch idag pga allt är slut. Nåväl, fredag oavsett och inga planer för veckoslutet. Sen är det vips juni. Stort ändå, att vi snart överlevt hela våren!

Och som jag längtat efter sommaren. Klänningar med bara ben, vilda blommor, fräsch härlig mat och bara extra mysig årstid! Jag har sparat ett gäng bilder som för mig andas s o m m a r.

Frida Lund har gjort en pizza som ser så himla god ut. Rostad lökkräm, parmesan, tomater och ruccola. Tänker att detta blir gått på grillen. Äta med ett glas skumpa i kvällssolen på bryggan. Mums.

Fanny Ekstrand har alltid så himla snygga klänningar. Denna rutiga dröm med enorma ärmar som inte spänner åt någonstans. En kan bara glida runt och mysa i trädgården eller på stan och bara äta hur mycket glass som helst.

Babes in Boyland, med världens finaste flöde, fångade det jag längtar mest efter just nu. Färska inhemska jordgubbar (finns iof också nu men de är från växthus och inte alls lika goda) med grädde. Något så simpelt som också gör sig så himla fint på bild.

Alexis Foreman med det som jag tror kommer blir sommarens plagg: svarta klänningen. Enkel med någon roligt liten detalj men ändå så himla snygg. Jag har en med puffärmar och band i nacken som jag älskar. Använder den både när jag hänger hemma, ska på fest eller bara vill känna mig extra fint. Passar perfekt med jeans eller leggings under också.

När jag drömmer om vårt framtida hus och vill jag gärna ha en farstu som ser ut typ såhär som hos Anna Lång. Massa massa växter, mjuka textiler och hörn där en kan ligga och mysa. Blommig tapet är också ett måste!

Kan ni förstå att Maja Delborn sytt den här klänningen själv?! Finaste jag sett! Hon hade tillsammans med en annan en egen version av projekt runway där alla vinner och med temat Madicken och Madickens mammas 30-års kalas (Alltså avsnittet där de firar mammans födelsedag och de kläderna som utgångspunkt). Hon gjorde denna utifrån det.

Jag skulle kunna flytta till Malmö bara för att få handla mina blommor på Florista. Buketter som ser ut, och ÄR för den delen också, som att ha blivit plockade på en äng är väl ändå de bästa? Längtar också efter det så mycket. Att få gå ut och plocka massa fina blommor. Snart snart!

Om vi forsätter på klänningsdrömmeriet så är nästa på min önskelista en vit långklänning. Helst en sån här. Jessie Bush ser helt magisk ut i denna spexiga. Så snyggt med en enkel färg, härliga detaljer och sen allt annat ganska cleant. Det behöver inte vara så himla svårt. Målbild för i sommar!

Hur vackra är inte de här ostkakorna med örter? Elin Rosqvist har skapat den bilden och gör mig genast sugen att testa. Tänkt så trevlig att få leka runt och vara kreativ med något så simpelt som deg och örter. Skapa fina mönster. I dagens samhälle med all stimuli så tror jag vi mer och mer kommer uppskatta att lägga lite extra tid på just sånt här. Fixa lite extra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *