Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Agnes outfits,Alla inlägg,Vardagslivet

Anteckningar från vår ö

31 maj , 2020, 10.11 Jenna Matintupa

 

Jag sitter i soffan med min frukostbricka och läser inredningsmagasin. Allt är knäpptyst förutom några små fåglar utanför fönstret och Alfons som leker med en visp på golvet. Resten är ute med båten och dagen har bara just börjat.

Igår var första riktiga sommardagen för oss. När det var så varmt att bara ben var det enda alternativet och Agnes simmade hela dagen. Det var 14-15 grader i vattnet men hon tyckte det var skönt. Alfons gick igenom tre olika par shorts under dagen eftersom de blev så himla smutsiga av sand och havsvatten. Jag låg på bryggan så gott som hela dagen medan barnen lekte. Eller jag glömde. Fyllde också min rabatt med jord och satte äntligen ner fröna. Två olika sorters vallmo, kamomill och någon till som jag inte minns vad de hette. Nu ska vi bara hitta en plats för solrosorna och så fort de växt till sig lite får de gå ner i marken. Det ska bli spännande att se om de kommer komma upp några blommor. Jag har egentligen ingen aning vad jag håller på med.

På kvällen fick vi sällskap och Agnes var så lycklig över att hennes gudmor kom. Gick runt och visade henne allt och berättade varenda liten bit av vad som hänt i vårt liv på sistone. Hon pratade i ett tills hon slocknade två timmar senare än vanligt. Alfons hade gett upp redan vi sju och somnade innan jag ens hunnit sätta fast gardinerna i hela rummet.

Om vi någonsin tvekade över hur det skulle gå att bo här var det helt obefogat. Även om vi inte har rinnande vatten och tillgång till ett riktigt wc och måste duscha på trappan med havsvatten i ett ämbar så har vi aldrig varit nöjdare eller mer harmoniska än nu. Den här platsen gör något med oss. Vi älskar att vara här och framförallt när vi är lediga och kan gå runt och göra små projekt dagarna i ända. Alla sover bra, äter bra och MÅR bra. Det bästa beslut vi gjort är att flytta ut hit, en ö mitt ute i skärgården med inga andra människor runt om kring oss. Och får vi tråkigt är det bara en tio minuters båtresa så har vi vänner och familj att träffa.

Och det bästa av allt. Det har bara gått två veckor. Vi har ännu två månader kvar av det här livet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *