Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration

Vilda blommor och puffiga klänningar

17 jun , 2020, 16.12 Jenna Matintupa

 

Första dagen på länge som solen inte gassar. Varmt är det fortfarande, men molnen ligger tunga. Det ser ut att bli åska om några timmar. Mysigt. Jag älskar åska. Urladdningen, och sen luften efteråt. Naturen behöver också regn. Det är så himla torrt. Vi har dessutom en hel del vass och grejer att elda upp här, men än så länge är det skogsbrandsvarning så det måste vänta. Så regnet är efterlängtat, hoppas det orkar ända ut hit bara.

Just nu är det enda som är on my mind blommor, fluffiga klänningar och naturligt. Det har det i och för sig varit hela våren, men nu är det i full blom (hehe). Dramatiskt men ändå naturligt. Gärna också lite extra. En extra stor krans, något roligt mönster. Huvudsaken är att det är bekvämt. För mycket skit i världen för att gå omkring i obekväma kläder (kan en säga om en är priviligerad som många av oss).

Milla Kuoksa beskriver ett perfekt veckoslut. Vänner, snygga hattar, vin och solsken. Kräver inte så mycket mer än så. Gillar också hur de matchar varandra utan att matcha. Skulle vi gifta oss idag skulle jag ha brudtärnorna att ha olika mönstrade klänningar med ljus grund. Så fint ihop.

Drömmer om att Agnes och jag ska ha matchade klänningar. Puffiga ärmar, grovt bomullstyg i härliga färger. Betón studios har dessa ljuvligt fina. Solblekt hår, skrubbiga ben och sandiga fötter. Sommar i ett nötskal.

Elsa Billgren ordnade med kalas och gjorde denna fina tårta. Enkelt är bäst. Med ändå med lite maximalism. Jag ska göra tårta till midsommaren och det här är min inspiration. Kanske lite syren och förgätmigej på också.

Plocka vilda blommor är det mest meditativa jag vet just nu. Agnes tycker också det är lika mysigt. Anna Kubel med sin kiddo och i härliga klänningar. Det här är precis det jag pratar om, klänningarna, håret och blommorna.

Johanna Bradford en perfekt kombination av lång vit klänning, blommig väst, sandaler och drink med blomma i. Midsommaroutfit on point.

Elsa igen, hon är min största källa till inspiration för tillfället. Alltid så stiligt och stämningsfullt. Jag vill ha alla hennes kläder. Plus att hon stylar det så snyggt. Just här tycker jag blomkransen är prefekt. Just på grund av att den inte är perfekt utan lite mer vild. Perfekt är tråkigt.

Jag älskar kontot Womens Literature. Bra innehåll med citat, tips och bilder. Det här citatet kändes rätt för tiden på något sätt, även om det är ett bra tag sen Virginia Woolf skrev det.

Även om jag älskar havet och att vara här, så är det något magiskt med landet också. Drömmen skulle ju vara något som det här som Ellen Dixdotter lade upp.

Och får en drömma fritt vore väl det här den ultimata midsommarkransen?! Pernilla Wåhlin Norén har skapat den här magiska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *