Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Sommarfredag

26 jun , 2020, 20.03 Jenna Matintupa

 

Ligger i sängen, Alfons har just somnat i sin här bredvid och snart kommer Agnes också upp för att sova. Ön här har nästan kokat i värmen idag. Som tur började det blåsa mot eftermiddagen vilket var räddningen. Oklart vart jag skulle svänga mig annars. Jag är inte en värmebölje-person. Som tur ska en ju inte vara ute så mycket i solen med under ettåringar så kan bra hänga inne med Alfons när det är som värst. Som tur har Agnes kunnat vara och simma med kusinerna medan jag passat Alfons så allt fint. Men innan lunch hann Alfons och jag också hänga i havet en stund. Han älskade att hoppa från madrass ner i plurret. Tror han kommer älska att bada lika mycket som sin storasyster.

Det är en omställning att gå från fyra till åtta. Mycket mera stoj och liv. Härligt men lite ovant ännu, vi har levt så himla isolerat så länge. Jag är helt utmattad på kvällarna eftersom de går så mycket mer energi under dagarna. På kvällarna när alla äntligen sover går vi till bastun och jag går i havet. Tvättar mig i kvällssolen och det känns som århundradets lyx. Att skölja ur schampot genom att flyta runt i ljummet vatten efter långa svettiga dagar med solkräm, kladdiga händer och sandiga ungar. Jag tänker att jag måste kapsla in känslan och spara till november.

Men nu är det iallafall helg och snart sover barnen. Så fort de somnat tänker jag ansiktsmask, skrubb från topp till tå, dopp i havet, bubbel på bryggan och jordgubbar i grädde. Låter helt okej ändå!

Från dagens glassutfärd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *