Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Mitt i sommarlovet med skymtar av nystarten som väntar

8 jul , 2020, 13.11 Jenna Matintupa

 

Sitter med sommarprat i öronen, just nu Betlehem Isaaks, medan Alfons sover. Johan är ut och håller på med sitt medan Agnes är hos mormor och morfar. Hon vill bara var där nu, tycker det är så skoj att få följa med dem på allt vad de hittar på. Och vem är jag att säga nej till barnvakt.

Solen lyser just nu, men snart ska det börja regna och sen verkar det ska regna i flera dagar. Eftersom barnen ska sova hos farmor och farfar imorgon när vi ska ut och äta så åker vi upp ikväll. Åker till landet och är där över veckoslutet. Vi ska ha kalas nummer två på lördag så jag ska baka en tårta och något skoj till barnen. Tänker madeleinekakor doppade i choklad med strössel på. Det gillar väl små barn?

Tänkt att vi är mitt i sommaren nu. Det är faktiskt bara drygt tre veckor tills vi ska tillbaka till Esbo. Börja söka fram utkläder och packa dagisväskor. Tvätta simkläder som blivit gråa av havsvatten, shorts med söndernötta kanter av allt kryp utomhus och tömma ut de sista sandkornen ur sandalerna. Märk mjukisarna med namn och packa ryggsäck med solkräm, vattenflaska och tossor. Gå med två barn till dagis. En stor och en liten. Föra ena till den stora sidan, redo för att träffa alla kompisar igen, och ta den andra till något som för honom är helt nytt. Träffa nya vuxna och barn som ska bli hans trygghet om dagarna. Läskigt men fint.

Men än har vi tre veckor av sovmorgnar, kladdiga solkrämsarmar och havsbattenstänkt i håret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *