Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

I vårt juli

15 jul , 2020, 20.13 Jenna Matintupa

 

Dagarna rullar på här. Barnen leker med sina kusiner, vuxna har eldat kvistar och tagit ner träd. Vi har firat de stora barnens födelsedagar som missades i våras igår och förra helgen träffade vi kompisar efter kalashelgen. Så visst händer det något hela tiden. Nu verkar det tyvärr som om vi har alger i vattnet, vilket är lite tråkigt eftersom det i helgen ska bli riktigt varmt igen. Men men, då får vi bara hitta på något annat. Alltid finns det väl något att göra.

Här kommer ett gäng bilder från veckan som gått. Jag är verkligen in i semestermode så allt blir lite hipp som happ. Och bloggar bara när andan faller på. Blir kanske mer rutin när vardagen kommer igång om ett par veckor!

Mammas trädgård har varit i full blom de senaste veckorna. En skulle kunna tro att jag tömde hela den på blommor, men det fanns hur mycket som helt mer kvar. Gissa om det doftade gott i bilen av denna mix av schersmin, pion och ros.

Förra torsdagen hade vi bokat in dejt. Barnen var hos farmor och farfar över natten så vi lånade deras lägenhet i stan. Började med att jag gick ett varv på stan medan Johan hängde i lägenheten. Hittade ett par ljuvliga skor på rea och en blommig klänning. Plus lite annat jag behövde fixa. Efter det gick jag för att fixa mig för kvällen och så promenerade vi till HEJM. Åt menyn som var ljuvlig. Efteråt gick vi till terassen för drinkar och bra musik. Satt tills stängning och hade en av de bästa kvällarna på länge!

Spolar till lördag då det var dags för Alfons andra kalas. Fixade ett litet trädgårdskalas för kollektivet. Kakan blev en klassisk jordgubbstårta som vanligt.

På söndag innan vi åkte tillbaka till skären var vi hem till våra kompisar på middag. Agnes älskar Ebbas rum, jag också. Så fint med tapeten.

I måndags var dessa jobbare redo för att röja i skogen. Så gulliga med sina små hörselskydd.

Det eldades en hel del under dagen och regnet droppade från och till hela dagen. Mysigt så.

Igår åkte vi in till stan efter lunch. Handlade och fixade grejer för att sen ställa till med kalas för de tre äldsta barnen. En har ju inte så många tillfällen att fixa sig nu för tiden så en tar varje chans en får hehe!

Idag har skogsarbetet fortsatt men jag har mest hängt med Alfons. Han behöver vaktas så kan inte göra så mycket i skogen då. Istället har jag bakat och fixat middag. Och titta! Rabatten som vi gjorde när vi kom till är nu i full blom! Ett gång små kamomill har slagit ut. Dessutom har det till höger knoppar, tror det är vallmo. Spännande att se om de kommer upp något mer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *