Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration

Dags att lämna leggingsen för jobbsnyggt

20 aug , 2020, 12.49 Jenna Matintupa

 

Jag sitter hemma vid matbordet och jobbar. Jag vet att det sägs att det är viktigt att ta pauser och äta frukost, lunch osv i lugn och ro utan att jobba samtidigt, men kommer ändå inte ifrån att jag tycker det är mysigt att sitta med och äta samtidigt som jag kollar mailen eller redigerar material. Jag njuter mera av frukosten då än om jag sitter och äter för att sen jobba. Då kastar jag bara i mig frukosten för att få den överstökad. Alla gör vi på vårt eget sätt tänker jag! Men för mig är det en mysigt stund iallafall.

Det är konstigt att börja jobba i dessa tider. Jag som sett så framemot att gå till jobbet. Fixa mig, föra barnen till dagis, gå via café för att köpa någon smörgås och sen gå över soliga gator till vårt kansli. Nu för jag barnen till dagis och så… kommer jag hem igen. Men försöker iallafall fixa mig lite och klä på mig ”jobbkläder” för att inte falla ner i knut på huvudet och legginsträsket. Att sitta hemma rimmade inte riktigt med det jag fantiserat om stilmässigt för hösten 2020.

Jag är SÅ trött på leggings efter att ha levt i det sedan jag var gravid. Jag vill ha klänningar, kostymbyxor och allt sånt. Dock är det så varmt just nu att ungefär allt blir för varmt. Jag längtar till hösten så en kan ha byxor, jacka och hela köret utan att svettas ihjäl. Jag är klar med sommarvärmen nu!

Efter ännu en graviditet och hemma i vad som känts som en evighet har jag någon sorts nytändning gällande stil. Jag vill klä mig SNYGGT. Vad nu det betyder. Nä men jag tänker mig dressat, lager på lager, ganska monokromt men en liten twist. En klänning med puffärmar tillsammans med ett par jeans, klumpiga loafers och en trench. Eller en stor stickad tröja, kostymbyxor och sneakers för lite bekvämare dagar. Kanske ett snyggt set eller en kostym?

Men hur detta kommer funka nu, ja det får vi väl allt se. Medan det är varmt får jag väl bara fortsätta på klänningslinjen, kommer lätt undan så. Men jag hoppas verkligen kunna gå till jobbet varje dag snart och klä upp mig lite. Min enda kollega här hemma, min man, förstår inte poängen med att klä på sig annat än mjukisbyxor. Han ifrågasatte senast idag varför jag stod och funderade vad jag skulle ha på mig när jag ändå bara skulle föra barnen till dagis. FÖR ATT JAG VILL. För att jag orkar inte med myskläder en dag till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *