Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Någon annan som är trött när veckoslutet kommer?

4 sep , 2020, 11.09 Jenna Matintupa

 

För tillfället sover den mindre, och den större leker med bilar så jag passar på att pausa från städandet en stund. Ingen har haft ork att städa på hela veckan så här var väldigt dammigt. Passligt nog ska vi får kompisar över idag, även om jag inte tycker en behöver städa noga inför gäster så är det inte speciellt kul när det kommer bebisar och golvet är fullt med skräp.

Hur som helst. Några dagar in i september och jag känner mig ganska utmattad efter denna vecka. Jag har varit lite stressad med jobb och massa nya föreläsningar som jag måste koordinera, Alfons har sovit dåligt och så var det ett år sen Mommo dog i veckan vilket tog hårt på psyket. Så när min lärare sade över zoom igår att jag såg trött ut hade hon helt rätt. Känner mig som sju svåra år typ. Extra trevligt när jag skulle välja nya glasögon igår och jag kände mig som världens sunkigaste människa. Inte den förutsättningen en vill ha när glasögon ska provas. Men nu är de beställda iallafall och hoppas jag inte behöver vänta allt för länge!

Men som tur är det veckoslut och jag har tänkt bara göra mysig saker. Dessutom ska det regna i helgen vilket är perfekt väder för att hänga inne. Agnes och jag ska ha egentid imorgon och gå till Iso Omena. Lovat att hon skulle få följa med och välja en ny tröja för hennes favorit har fått hål i ärmen. Och så ska vi fixa en födelsedagspresent åt en av kusinerna som fyllde år i veckan. Kanske också handla en flaska rödvin och någon riktigt god middag till kvällen? På måndag är det fullt ös igen.

Några bilder från veckan. Alfons behövde nya tuttar så samtidigt som jag beställde dem fick Agnes den här härliga blusen. Den åkte på direkt.

På tisdagskvällen var jag till skogen med jobbet. Vädret var perfekt, några svampar hittade vi och endast en älgfluga såg jag. Så all in all bra skogsutfärd!

I onsdags var det prick ett år sen min Mommo gick bort och jag tänkte inte alls på det på hela förmiddagen. Men sen när det slog mig rubbade det resten av min dag. Jag blev nedstämd och var ganska ledsen. Blev nästan lite förvånad över hur tung dag det faktiskt var, eftersom jag vant mig vid tanken för länge sen. Men tydligen är årsdagar nästan lika jobbig som dagen hon dog. Jag åkte iallafall till plantagen för att få något annat att tänka på och köpte fina blommor till hennes ära. Tror hon skulle ha gillat dem.

Barnen gör en som tur (oftast) på bra humör och just den här dagen var de extra gulliga.

Torsdagsmorgonsfrukost.

Myshörna framför Buu-klubben. Med kuddar i en röra, tvätt på gång i soffan och handdukar på golvet. Vardag med andra ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *