Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Inspiration,Tips

Hortensia, hemmet som ett safespace och kragar

8 sep , 2020, 16.03 Jenna Matintupa

 

Vi går in i mer och mer murriga färger. Med att skymningen kommer allt tidigare kommer också känslan av att allt ska gå att kategorisera under ”mysigt”. Skönt, avslappnat, varmt. Färgerna börjar skifta i brända toner, de stickade plaggen kommer fram och suget efter att fixa lite extra hemma kommer tillbaka. Från att (iallafall för mig) hemmet har bara varit ett stopp innan nästa grej under sommaren kommer med hösten känslan av att det ska vara min safespace. Min trygga plats där allt ska kännas bra, vara fint och inbjudande. Det ska inte finnas något som skaver.

Här är ett gäng bilder jag sparat på instagram den senaste tiden. Summerar ganska mycket mina tankar och den inspiration jag har inför den nya säsongen. Blommorna har gått från att vara färglada till stora och murriga, mer gröna växter och enkla men maffiga. Klädmässigt forsätter jag i samma färgskala som tidigare. Naturnära, mycket svart och vitt med detaljer som sticker ut. Fortsättningsvis ska det vara bekvämt men aldrig tråkigt.

Jag älskar entren hemma hos Frida Fahrman. Känslan av att växterna nästan kommer in genom dörren. Tycker inte ni också att det känns mer ombonat? Tänkt hur tomt det skulle sett ut utan något grönt, så det är en bra påminnelse. Kom ihåg växter och blommor ute! här finns inget less is more utan gå hellre all in.

Hur snygg frisyr har inte Rebecca? Om jag skulle få till den där frisyren med mitt hår skulle jag klippa mig genast, men tyvärr får jag sällan till det. Dock blir jag nog lite sugen på att klippa av några centimeter… Annars är Rebecca svenskfinlands coolaste influencer, följ henne!

Vet inte om vi ska prata om porten, husfärgen eller pelargonerna först. Kanske pelargonerna. Hur gör en för att få till så där stora maffiga? Jag måste måste iväg och köpa en ljusrosa och en vinröd genast. Vi har enbart gröna växter hemma och nu behövs några med blommor. Finns dock inget utrymme så måste väl bygga en blombänk först. Porten är perfekt. Formen, dörren, ramen. Allt. Kanske måste bygga stenhus nu? Och måla den här färgen. Ja, så får det bli (gissar jag får avslag här hemma genast..). Från Sofia Woods innergård.

Hortensia är så höstens blomma. Här fångad av Elsa Billgren. Just den här en av mina favoriter. Eller den som skiftar i grönt och mörklila. Den är fin både ensam i en vas eller såhär, många på en gång. Nu blommar också buskhortenisa, vi har flera här på vår innergård och jag går och nappar in nu som då. Tänkt så simpelt men ack så fint.

Fasçade gör de absolut finaste barnkläderna just nu. Deras höstkollektion har den perfekta färgpaletten och allt är ekologiskt. Tips tips om ni vill ha snygga, snälla och bekväma barnkläder!

Jag älskar Alexis Foremans stil och personlighet. Hennes sunday sessions på instagram något jag ser framemot varje vecka. Hon har en väldigt minimalistisk men ändå modern och lyxig stil. Jag menar, hur cool är hon inte bara ett par svarta byxor, en skjorta och en tröja över?

Vet inte riktigt vad det är med den här bilden men jag gillar stämningen i den. Kanske något med ljusinsläppet, alla gröna växter, det runda bordet och stolarna i trä. Jag gillar också lampan som är lika mycket ett konstverk. The way we play delade bilden.

Jag var redan i våras inne på att jag ville måla om vårt gråa sovrum i en beige nyans men sen kom sommaren och det glömdes bort. Så såg jag den här bilden av Alice J och bara, näpp nu vill jag måla! Ursäkta men är det där den snyggaste färgen ni någonsin sett på en vägg? Och dessutom skåpen målade i samma nyans. Orkar inte så fint. Varför ska det vara så himla omständigt och jobbigt att måla om ett rum? Nå någon gång ska vi väl flytta så får hålla den här bilden sparad tills dess.

Ingen har väl missat är kragen är höstens grej, vilket jag förutspådde redan i våras när de började dyka upp bland alla influencers. Fanny Ekstrand har en här en ljuvlig blus tillsammans med ett par enkla byxor. Perfekt avslappnat men ändå, kul. De svarta detaljerna var himla fina också, lyfte kragen lite.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *