Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Carl Larssons blomfönster, nya glasögon och helg

11 sep , 2020, 12.34 Jenna Matintupa

 

Så är fredagen här igen och som alltid är helgstädningen igång. Just nu har vi dock paus så att Alfons får sova dagssömn i lugn och ro. Gissar att han vaknar genast om jag tar fram dammsugaren. Så jag surfar runt på nätet och funderar på vad jag önskar mig i födelsedagspresent samtidigt som Agnes tittar på Bärtil på arenan. Det har kommit nya avsnitt och hon är lyrisk.

Vi har inga planer för helgen, bara ta det lugnt, sova och pyssla på. Har flera böcker på gång så kanske jag får inklämt några lässtunder. Pyssla på här hemma. Kanske rensa ur gamla växter från balkongen och plantera lite ljung. Plantagen hade massa fina färger och jag tror det skulle göra sig fint med ljusrosa ljung i rabatten. Måste kanske ta oss en tur till dit idag eller imorgon.

I onsdags gav jag mig ut i regnet för att träffat en av mina närmaste vänner Sannah. Hon har bott i Vasa i några år men är nu tillbaka i Helsingfors och jobbar på Svenska Teatern (!) så vi kan träffas oftare. Vi träffades genast efter jobbet och traskade runt i butiker. Köpte böcker, botaniserade på & other stories och drack en latte i Kamp Garden.

Agnes i världens finaste blus från Little Creative Factory. Skulle så gärna sno hennes kläder rakt av. Sen finns det förstås vissa dagar när hon har på saker som jag upplever inte alls funkar tillsammans, men det är ju inte jag som har det på mig… Så får snällt bita mig i tungan och låta henne bestämma. Det är svårt ibland, hehe.

Igår efter att jag jobbat klart åkte jag iväg på en kort loppisrunda här i knutarna. Förutom barnkläder hittade jag detta fina print av Carl Larsson. Spontanköpte det med tanken att byta ram hemma och utan plan för var den skulle hemma. Men när jag kom hem hittade Johan plats för den genast och sade att ramen inte behöver bytas för färgerna passar perfekt. Och han hade rätt! Som att den var gjord för att hänga där under klockan. Det är roligt att vara gift med någon som har så bra öga för inredning, någon att dela intresset med!

Efter middagen kastade jag in mig i bilen igen för att hämta mina nya glasögon som kommit. Plötsligt ser jag allt igen och känner mig sig som en ny människa. Jag blir förvånad varje gång jag ser mig i spegeln, lite ovant men känner mig fin!

Lillkillen ätandes frukost imorse. Så stor nu när han går på dagis, äter själv och dricker ur mugg. Gullgurka. Nu är han vaken och jag ska ta fram dammsugaren! Glad fredag <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *