Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Helgen väntar

24 sep , 2020, 19.02 Jenna Matintupa

 

Solen håller på och går ner över trädtopparna och vi sitter i bilen med sikte på Österbotten. Ett av barnen har somnat, de andra kollar på ipaden och jag försöker hålla ögonen öppna. Det är 18 grader ute och träden skiftar mellan grönt, gult och rött. Svårt att veta om det är sommar eller höst.

Vi ska spendera helgen med att stänga ner skären för året, träffa familjerna och ha ett litet kalas för mig eftersom jag fyller nästa vecka. Ser framemot höstlöv, tårta, rödvin i soffan och frisk luft. Ska också träffa kompis och klippa mig. Skönt med lite kontraster från den annars ganska enformiga vardagen.

I veckan var jag in till kontoret och det var så skönt att komma bort lite. Även om jag inte tycker det varit något problem med att jobba hemifrån så kändes det ändå skönare att vara på jobb. Synd bara att det är så mycket folk i kollektivtrafiken på morgnarna, annars skulle jag gärna jobba mera. Men som läget ser ut nu är jag inte speciellt sugen att trängas på metron varje dag.

Men nu ska jag lägga bort telefonen. Vi har redan sett två älgar så får hålla ett extra öga nu. Dessutom var jag till läkaren för jag har tydligen överbelastad tumme. Så nu ska den också då vila. Vilken grej ändå, överbelastad tumme. Sånt händer väl ändå bara 2020?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *