Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Agnes outfits,Alla inlägg,Inspiration

Mjuk, varm och neutral höst för barnen

7 okt , 2020, 20.01 Jenna Matintupa

 

Höstvädret är här med besked och även om temperaturen har legat stadigt över 10 så längtar jag till lite kyligare väder. Jag har tagit fram barnens varmare kläder ur källaren och gått igenom vad som saknas. Alfons är ganska kittad eftersom han får ärva Agnes kläder, enda jag saknar åt honom är ett par fina hängselbyxor, helst i manchester. Agnes behöver någon kofta, strumpbyxor, nya dagisskor och en tjockare jacka. Men utöver det funkar ännu det som hon hade förra året.

Här är lite bilder från min Pinterest på vad jag gillar för stil på barnkläder just nu. Kan säga att även om jag gillar, och gärna köper kläder i stil med dessa, så är det inte det enda vi har i garderoben. Där finns också leggings i tusen färger, Ryhmä Hau-tröjor och rosa fluff med paljettprint. Alfons kan jag ännu styra med vad han har på sig, även om han har börjat ta kläder själv ur lådan som han ska ha på (dock inte helt logiska val för igår kom han med tre t-skjortor…) men Agnes har jag sällan någon talan i vad hon sätter på. Där får jag vara lite mer sneaky för att få min vilja igenom, och det funkar sällan heller.

Jag är av den åsikten att de båda ska få själv bestämma vad de klär på sig. Med det sagt är det nog svårt vissa dagar när de har något som i mina ögon inte alls funkar tillsammans eller som jag tycker ser helt tokigt ut. Men då får jag bara bita mig i tungan och låta det vara. Det har dock hänt att jag mutat Agnes med en godis om hon byter till det jag vill när vi ska iväg någonstans… Alltid är en inte en perfekt förälder!

Jag gillar hur som helst mycket stickat, mjuk och naturliga färger just nu. Teddymaterial, gosigt och fint. Jag tycker faktiskt inte det är så jobbigt med ljusa plagg, och kan räkna på en halv hand de plagg som blivit förstörda av mat och sått. Galltvål och någon skopa vanish gold här och tar bort så gott som allt! Här nere ser ni två collage med kläder till barnen med plagg som finns ute nu och lite vilken stil jag köper till dem!

Kofta, svart tröja, klänning, basker, strumpbyxor, jacka och byxor från Zara. Väst, skor och gul tröja från H&M.

Här är till Agnes. Baskern har jag beställt till henne, få se om hon går med på att ha den. Tänker den kan vara så fin på henne! Västen och skorna fick hon av mormor sist vi var hemma och har använts massor sen dess. Både på dagis och på helgerna. Det här tycker jag är en ganska bra bas för höst- och vinterhalvåret.

Fleecehalare och mössa från Mini Rodini. Skor från Kavat. Skjorta, tröja och byxor från Zara. Hängselbyxor, stickad tröja och jacka från H&M.

Alfons består av plagg som vi har hemma som han fått är av Agnes så som fleecehalaren, mössan, skorna, byxorna och jackan. En snarlik kabelstickad fick han ärva sina kusiner som använt den i två omgångar, och den var dessutom köpt på loppis. Det märks knappt på den, väldigt hållbar trots att det är H&M! Sen skulle jag gärna uppdatera hans garderob ännu med någon fin skjorta i höstlig färg och hängselbyxor då. Fint va?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *