Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Vardagslivet

Nystart och inredning

19 okt , 2020, 09.06 Jenna Matintupa

 

Jag sitter och jobbar ifred för första gången, någonsin känns det som. Båda barnen är äntligen på dagis och hoppas verkligen att de hålls friska nu ett tag så vi får någon sorts ordentlig vardag. Jag har en hel del att göra på jobbet, plus examensarbetet som jag ska få färdig asap så att ha hemma halvsjuka barn är inget som jag egentligen har tid med. Sitter nu en kopp te, musik i högtalarna och mitt favoritljus Bibliothéque från Bryedo på bredvid mig. Jag älskar den doften, ångrar nästan att jag inte köpte den som parfym också. Fantiserar om att i mitt framtida kontor/bibliotek alltid ha just ett sånt doftljus brinnande. Kanske också som rumspray?

Denna vecka består av att jobba i kapp med sånt som blivit och halta när jag varit hemma med Alfons, möten och sen skriva förstås. Jag känner mig överlag ganska utvilad och peppad efter helgen, även om sömnkontot är lite på minus. Det kändes nästa som en nystart imorse när vi försökte få alla färdiga för dagen medan det fortfarande var mörkt ute. Mitt horoskop för idag beskrev känslan ganska bra: ”Under måndagen försöker du komma igång med vardagen igen. Det går inte så bra som du hoppats, men du försöker i alla fall att hålla tempot upp så gott det går. Just nu är du väldigt trött och har svårt att fokusera. Du sover för lite på nätterna och du grubblar för mycket.” Får bara kötta på idag och göra någon god middag, har möte klockan sex så nattning och allt sånt ”slipper” jag ikväll iallafall hehe. Det brukar vara ganska trött och grinigt på måndagar då barnen ofta haft lite kortare natt och är trötta efter en hel dag så att stänga dörren om sig i sovrummet och sitta på möte låter nästan som lyx!

Jag startade ett instagramkonto för inredning på veckoslutet. Har egentligen tänkt på det enda sedan i somras men det blev inte av tidigare. Nu kan ni hur som helst gå in på @hosmatintpas om ni gillar inredning, vill se mer av vårt hem och tankar och planer kring ja, inredning!

Några bilder från vårt hem. Är det något ni skulle vilja se eller läsa om? Jag älskar inredning och pysslar på här hemma hela tiden, så det händer alltid något nytt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *