Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Agnes outfits,Inredning,Inspiration,Vardagslivet

In i novembermörkret

2 Nov , 2020, 15.44 Jenna Matintupa

 

Sitter och försöker hålla ögonen öppna. Någon annan som är trött denna novemberdag? Känns som om november verkligen kom med besked och det är gråare än gråast ute. Men vad gör det när vi nu äntligen börjar närma oss jul! I november får en väl ändå inleda julsäsongen. Här hemma får jag inte börja julpynta ännu (min man tycker jag är helt orimlig gällande det) men när det sen närmar sig lilla jul ska nog allt börja söka sig fram. Framförallt när vi firar jul i Österbotten i år (som det ser ut nu, om inte corona tänker sätta käppar i julen förstås…) så blir jultiden här hemma lite förkortad. Så då är det väl okej att börja lite tidigare. Eller vad säger ni?

Den här veckan blir lite annorlunda då jobbet forsätter som vanligt men Johan inte får lyfta något så jag sköter markservicen de kommande två veckorna. Blir… utmanade. Men förhoppningsvis kan vi snabbt återgå till normal vardag igen och det är ju ingen konst egentligen, så länge allt annat flyter på som det ska.

Nu tycker jag vi skiter i alla sociala koder och förväntningar för en stund, och ser på de ett gäng med bilder från min julmapp på Pinterest. För vem har sagt att det måste vara julpynt, kan inte kalla det typ vinterdekorationer istället? Som är till för att liva upp den mörkaste tiden på året.

Gröna kvistar från naturen, amaryllis i pastelliga färger, torkade apelsinskivor och rumsgranar. Sen när det närmar sig jul kan rött i olika former få smyga sig in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *