Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Rensdag, vabb och fredagslyx

13 Nov , 2020, 20.01 Jenna Matintupa

 

Helgen är snart här. Vi har spenderat dagen med att städa och möblera om i barnens rum. Ett projekt som ej borde påbörjas med huvudvärk och en ettåring och fyraåring. Men klara blev vi och till helgen får plocka fram lite ljusstakar och sånt. Inte full on juldekoration men lite för att liva upp i mörkret.

Veckan började med två barn som är peppade som alltid över att få åka till dagis. Vink vink och så går han glatt in. Jag åkte via butiken efter frukost och julinspiration. Hade till och med strumpor för första gången i höst typ. På onsdag ringde de från dagis och sade att Alfons blivit snorig under dagen så då var det bara att pysa efter honom. Någon timme senare hade han 39 graders feber, men fortfarande lika vild som vanligt. Hur kan en människa ha feber och ändå springa runt runt som en tok? Önskar jag skulle må så också när jag har feber… Så på torsdag vabbade jag. Vi var tog coronatest och fixade undan lite grejer som stressat mig. Några timmar senare kom negativt resultat. Inte oväntat men ändå skönt att ha det svart på vitt!

Nu sitter jag i metron och är påväg till Michaela för vinkväll. Det var som om hon läste mina tankar i veckan när hon skickade om jag ville komma över på fredag. Precis vad jag behöver! Lade Alfons innan jag åkte så förhoppningsvis sover han resten av kvällen för han är nu fast i sängen eftersom Johan inte får lyfta ur honom. Håll tummarna!

2 kommentarer

  1. Ulrika skriver:

    JA, ett sådant mysterium hur pigga barn kan vara med hög feber! ibland som att de är lite salonsgberusade, men ändå med fullt go.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *