Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Agnes outfits,Vardagslivet

En lördagsmorgon

14 Nov , 2020, 11.03 Jenna Matintupa

 

(Bilden illustrerar en novembermorgon förra året)

Sitter med en varm kopp julte och en croissant med nutella som väntar på att bli äten. Ipaden i knät surfandes på bloggar och magasin som skriver om julklappstips och inredningstrender. Alfons sitter på pottan i vardagsrummet som vanligt. Mutat honom med ett bröd för att han ska sitta kvar. Han kastar iväg det, pillar ner i pottan och gör allt annat än det han ska, bajsa. Men har en tålamod så kommer det till slut. Agnes och Johan sitter i soffan med sina frukostar. På soffbordet står en bukett med hyacinter och gröna tistlar som inte heter så tror jag, men så kallar jag dem iallafall. Jag tänker att vi ska ta fram julstjärnorna och lite pynt idag, men Johan tycker det är helt orimligt. Vi hade en kivades om det tidigare, jag försökte övertala honom medan han sa att han tänker inte hjälpa till överhuvudtaget (han måste alltid hänga upp stjärnorna för jag når inte). Jag hotade med att inte laga mat åt honom, funkade inte. Argumenterade också med att vill han ta bort den enda glädje barnen har nu när de är förkylda och inte får gå ut. Inte helt rumsrent att dra i barnen, men Agnes är minst lika sugen som jag. Jag vet ändå att jag vinner den här fighten. Stjärnorna får hänga jättesnett tills han inte står ut längre.

Nu är båda barnen riktigt förkylda. Så vi får hänga hemma hela veckoslutet och göra så lite som möjligt. Både Johan och jag känner av förkylningen nu också så snart ligger vi väl alla däckade. Men nu har lovat Agnes vi ska se på julfilm så dags att scrolla genom Disney+ efter något mysigt. Hoppas ni får en härlig lördag!

Alfons igår när han inte fick följa med ut i parken. Gullet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *