Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Vardagslivet

Som på junibacken

18 Nov , 2020, 23.03 Jenna Matintupa

 

Herregud hur långsamt går inte november? Känns som om det aldrig kommer ta slut. Jag längtar efter december och jul, skulle gärna gå all in på julmys med mysig, julbak och allt pynt men den känns inte som om det är samma sak om det verkligen inte är december. Så får väl bara kämpa igenom de sista två veckorna nu, sen är vi äntligen där! Vi har varit förkylda här hemma i en vecka nu, och det livar inte upp stämningen precis. Barnen härjar på som om det inte finns någon morgondag och själv drömmer jag om en veckas sömn och kanske en låång massage. Tänk vad det skulle göra gott. Mmmm.

I början av veckan tittade Agnes och jag på Madickens julavsnitt, Junibackens jul. Efteråt sade jag åt Johan att precis så vill jag min jul ska se ut. Också bo för den delen. Jag älskar estetiken. Kläderna, värmen med ljusen och de ljusa textilierna, detaljer från naturen, bara mjuka färger och glansiga rosetter. Allt var verkligen inte bättre förr, men kanske lite vackrare?

Det går att se på Madicken via SVT play (i hela världen). Till näst tror jag vi ska se på jul i Bullerbyn. Kanske bakar lussebullar så vi kan äta det till. Och så kanske november känns lite trevligare, snart är det ju ändå december. Snart.

Nu ska jag sova och hoppas att vi åtminstone kan föra ett barn till dagis imorgon, med god tur två!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *