Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Med sikte på december och Österbotten

23 Nov , 2020, 15.46 Jenna Matintupa

 

Ibland känns det svårt att komma igång. Idag har varit en sån dag. Trött, slö och ofokuserad. Som tur är arbetsdagen slut nu och till sist kom jag igång. Tänk ändå att vi äntligen närmar oss slutet av november, snart snart är det jul. Och de kommande veckorna kommer se lite annorlunda ut än tänkt.

Johan har semester hela december, så barnen får då också vara lediga från dagis. Och för att de inte ska klättra på väggarna (och störa mig när jag jobbar) så packar vi bilen full och åker till Österbotten på fredag. Det ska bli mysigt att spendera hela julen där, ha lite mer människor att umgås med och så vidare. Med försiktighetsåtgärder förstås, men ändå. Vasa känns för tillfället också lite tryggare än Nyland. Tills dess kommer vi leva i lite karantänliknande förhållanden (förutom att barnen är på dagis ännu till torsdag) så att vi säkert ska vara safea när vi kommer på fredag.

Det känns lite vemodigt att vi inte kommer hinna ha någon som helst jul här hemma i år, samtidigt blir det säkert mysigt att få gå all in på julen i Österbotten. Vi ska först bo hos mina föräldrar tills Johans bror och hans fru flyttat in i sitt hus då får vi flytta in deras bastuhus. Så det blir lite runtflyttande i början men sen börjar julmyset!

Så all and all kommer det säkert bli en finfin december, bara vi kommer oss iväg. Men innan dess ska massa väskor packas, jag jobbar förstås varje dag och så vidare. Fast nu måste jag rusa till butiken så jag hinner fixa middag innan kvällens möte. Hoppas ni får en fin start på veckan!

Från förra veckan när det var snö i 12 timmar. Undra om det är det enda snö vi får?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *