Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Tips

Julklappar till mig och alla andra

26 Nov , 2020, 12.44 Jenna Matintupa

 

Lugnet. Barnen är på dagis, Johan på möte och jag sitter ensam hemma och jobbar. Eller nu har jag lunchpaus. Borde kanske stänga ner datorn en stund, men har inte ro med det just nu så tittar in här istället. Jag lyssnade på nyaste avsnitt av Säker Stil-podden imorse och blev så inspirerad av deras avsnitt ”en gnistrande önskelista” så tänkte att jag ska göra en önskelista för julen i år. Med grejer som jag förstås önskar mig, men också sånt som jag tycker är den perfekta gåvan!

Skin Treats The Moisture Face Recipe. Just presentförpackningar som dessa tycker jag är perfekt att ge i julklapp. Den här med en mask och ett serum kompletterar så gott som allas egna hudvårdsrutin, och ger dessutom möjlighet att kanske testa något nytt. Jag skulle gärna få det här av tomten, har inte testat Skin Treat och båda dessa produkter är perfekta för vinterhalvåret.

Ljusmanschett löv från Svenskt Tenn. Dessa ligger högst upp på min önskelista. Jag tycker de är så fina och en kan blanda med vilka ljusstakar som helst som en har hemma. Finns både försilvrad som dessa eller i mässing. Svenskt Tenn är ett perfekt exempel på ”safecard” när det kommer till presenter. De mesta är väldigt tidlöst och klassiskt, vilket dels betyder att de passar de flesta men också inte blir omodernt efter några år. En hållbar present med andra ord! Dessutom perfekt när det går att beställa hem via nätet, och en inte behöver besöka Stockholm för att köpa något av deras ikoniska produkter.

Hänge Vintergatan från Svenskt Tenn. När vi nu ändå är inne på Svenskt Tenn kan vi fortsätta kika på deras vackra julgransdekorationer. Det här settet verkar vara slut för tillfället men det kanske hinner komma in mer ännu. Och det går också att köpa dem enskilt så fear not. Just när det kommer till julgransdekorationer kan det vara svårt, för alla har sin egen stil och smak. Men dessa känns ändå klassiska och passar lika bra i en julgran som på ett dörrhandtag eller i en vas med enris.

Förkläde från Marimekko. Förkläde behövs alltid, vet inte hur ofta mina kläder är full av fläckar från att jag har lagat mat eller bakat. Jag har ett men tar fram det alldeles för sällan och tänker att om jag hade ett som är lite extra fint (älskar det här mönstret!) så används det oftare! Dessutom fint att hänga på en krok i köket som dekoration. Marimekko har flera olika förkläden i massa olika mönster, så finns säkert något för alla!

Ljusstake från Skultuna. Den här är i lite dyrare laget, men om en ska bara ge en bra julklapp är denna en bra kandidat. Klassisk och stilren. Håller år efter åt. Den finns dessutom i mässing för lite billigare peng ifall det är att föredra.

Huxley Antioxidant Essence och Mask set. Mera hudvård! Huxley är ett koreanskt märke som får alldeles för lite synlighet. Deras sheatmask är den bästa jag någonsin testat och nattmasken är inte heller fyskam. Det här settet med serum och mask är också ett perfekt testa på. Jag skulle iallafall inte tacka nej!

Home Body av Rupi Kaur. Böcker är alltid den bästa gåvan. Jag har gillat Rupi Kaurs tidigare böcker och skulle gärna läsa den nyaste. Utöver det skulle jag rekommendera att kolla in våra finlandssvenska förlag. De har gett ut ett gäng bra böcker och där finns verkligen något för alla!

Ribbad pyjamas från H&M. Drömpyjamas! Jag gillar inte att sova i pyjamas, men att har gärna på mig dem om kvällarna. Och då får de gärna kännas mer som ”loungewear” än klassiska pyjamasar. Den här är just en sån jag sökt länge och passar så gott som alla. En pyjamas, eller bekväma plagg, behöver alla och i dessa tider när alla ändå mest hänger hemma är mysiga plagg A och O.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *