Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Inspiration

Med tradition och nytänk i Lilla Hyttnäs

2 Dec , 2020, 15.17 Jenna Matintupa

 

Solen börjar snart gå ner utanför fönstret och gatorna var isiga när jag gick efter lunch. Känns som om december har börjat på bästa sätt! Vi hänger i stan just nu. Johan hade några dagars jobb den här veckan så barnen är med farfar medan vi andra jobbar lite utspritt här och där. Jag har haft ganska mycket jobb den här veckan, och långa kvällar, så skönt att inte behöva ha dåligt samvete över att jag inte hinner umgås så mycket med barnen som jag annars brukar ha. Nu är det fullt sysselsatta med parkbesök och annat mysigt med resten av folket här.

I måndags skrev Johanna Bradford om det ljuvligt fina köket som Cuoboards & Goods gjort till Carl Larsson-gården. Och även om jag min personliga stil inte innefattar den lantliga touchen, eller klassisk shakerstil som det här köket är i. Jag tycker det är jätte jätte fint, men hos oss skulle en mer modern stil passa bättre. Trots det är jag som besatt av det här köket. Skickade till och med till min man om att jag vill ha ett kök som det här (han svarade dock att det inte är i hans stil…). Kanske vi tittar på bilderna och diskuterar vidare?

Det är något med stämning i köket som tilltalar mig. Det känns.. varmt och tryggt. Och nu när jag funderar på det är köket kanske inte för lantligt för min smak, om en skulle byta knopparna till lite mer moderna kanske det skulle funka i vårt framtida hem? Jag skulle heller aldrig tidigare trott att jag skulle vilja ha ett gult kök, men just den här färgen är så härlig utan att kännas för kitschig. Jag skulle också byta ut kranen och blandarna till mer modern stil och eventuellt lägga in annans sorts diskho även om i porslin är väldigt fint. Men behöver en inte vara rädd att den ska spricka? Haha, nu låter det som om jag tänker köpa köket rakt av, vilket jag förstås inte ska. Men drömma får en ju!

Bilderna är tagna av Alice Johansson.

En annan sak som var otippat att jag gillade är att köket är i två färger. Ena sidan grön och den andra gul. Jag älskar den mörkgröna färgen men tror det skulle bli för mörkt för min smak, därför är kombinationen väldigt fin. Det skulle jag dock aldrig lyckas sälja in hos Johan… Ugnen är skitsnygg och bara för den skulle jag kunna gå all in på den lantliga stilen.

Något annat som jag verkligen gillar är att på det här bilderna är huset pyntat för jul. Det finns där, men tar inte över. Sobert, mysigt och stämningsfullt. Inte massa plastgrejer och krimskrams. Fast så fanns ju förstås inte sånt på sekelskiftet heller. Jag älskar den här julstilen, även om det nog smyger in lite plastgrejer så är det mer och mer det här jag återkommer till. Tycker vi kan avsluta med den fina texten som Sara Hellman skrivit i inlägget.

Julefriden

”Njut nu av lugnet innan familjen anländer. Passa på att städa undan det sista, lägg upp osten och vörtbrödet på den slitna skärbrädan. Häng upp girlangen med torkade apelsinskivor som du gjorde igår. Ajdå den blev inte riktigt så fin som de du har sett på Pinterest. Äsch det får duga. Du gjorde ditt bästa. Tänd de långa vita stearinljusen, julmusiken strömmar ur högtalarna. Hur var det nu, köpte du rätt sorts glögg? Lillasyster vill gärna ha sin favorit. Det blir bra ändå. Du bestämmer dig för att granen nog får stå inomhus trots allt. Du släpar den över det gamla ojämna golvet, barrspåret tydligt. Där står den bra. Släpp kraven. Du hinner en kopp kaffe innan de kommer.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *