Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Inspiration,Mode

För alla som vill ha en (stor) dos julinspiration

9 Dec , 2020, 16.45 Jenna Matintupa

 

Skickade just iväg en version till minhandledare så nu ska jag ta en paus från akademiskt skrivande för en stund. Med det menar jag mitt slutarbete. Det ska presenteras nästa vecka så nu måste jag fixa undan den sista korrekturen. Hoppas för gudarnas skull att det här är slutet på det här arbetet för mitt tålamod är snart slut… Så den här veckan blev med andra ord lite mer stressig än jag planerat, eftersom jag inte alls var beredd på att presentera nästa vecka. Men men, allt går!

Det som jag dock märkt eftersom det varit ganska mycket både med jobb och studier just nu, och kanske det faktum att vi inte är hemma, är att jag inte har den minsta julfeelis. Noll. Att är julafton om två veckor känns helt overkligt. Kan inte stämma. Men kanske det börjar smyga på sig bara allt klaffar inför julledigheten. Och jag får lite ledigt. Om det är något annan än mig som saknar lite julkänsla här, så tänkte jag försöka råda bot på det med en himla hög med julbilder från instagram. Håll till godo!

Emma Johansson lade upp den här bilden från ett arbete hon gjort och jag fastade så vid rosetterna i julgranen. Less is more men med en Astrid Lindgren-twist känner jag är temat för julen i år. Någon som hänger med i min tankebana?

Newbie delade länk till hur en kan göra ett eget pepparkakshus likt det här. Låter hur enkelt som helst. Synd bara att jag inte är riktigt tillräckligt pillig, och har tillräckligt med tålamod för att det skulle bli så här fint. Men kanske någon annan lyckas!

Stickad väst, årets plagg. Victoria Saceanu Gregersen är lika snygg som alltid. Jag älskar kombinationen av Dr. Martens, en vit romantisk klänning och en chuncky väst. Vill se ut prick såhär i mellandagarna!

Forsätter på julstilen med en bild från Deco Lehti. Jag är på desperat jakt efter små halmfigurer som dessa till julgranen, de är precis i den Astrid Lindgrens bullerby/madicken-minimalismstil som jag är sugen på. Vi hängde polkagrisar i lilla julgranen i år och det var så gulligt, varför har jag inte gjort det tidigare? Från och med i år är det ett måste!

Känner att julen kommer bli mer vit än svart i år, klädmässigt. Jag som annars alltid väljer svart är väldigt sugen på att gå all in på ljust ljust ljust. Laila Lindqvist är så cool i den här randiga skjortan med ljusa byxor!

Vi slänger in lite inredning här emellan. Hemma hos Ellen Dixdotter är barnrummet så här fint. Jag älskar färgskalan, mjukheten och hur det ändå blir ett *barnrum* även om de inte lyser av plastleksaker och skrikiga färger.

Okej kan vi snälla prata om dels den här MAGISKA lägenheten som Alina Brahe bor i, men också kransarna på dörren i kombination med granen? Det är så fint med enkla gröna kransar med ett rött band, och sen att de liksom är genomgående i hela lägenheten. Plus en mistel som är de finaste jag sett, och granen med bara några få pynt och ljus i. Jag har en förkärlek till dubbeldörrar så att jag blir såld på den här lägenheten är inte helt otippat. Perfektion! (Känner att jag börjar får julinredningshybris nu, detta eskalerade snabbt…)

Alexis Foreman, min eviga stilinspiration. Eftersom nyåret blir mindre storslaget än tidigare (iof har våra nyår de senaste åren varit ganska lugna #småbarnsförälder) så kanske det kan vara kul att gå all in på festliga kläder. Den här outfiten känns perfekt för nyår! Barfota och slarvig frisyr så är en redo för hemmanyår!

Det har varit ett himla tjat om torkade apelsin hit och dit, men varför pratar vi inte mer om torkat äpple? Anna Kubel har gjort den här girlangen av små fasta röda äpplen och jag vill förstås göra precis likadant genast. Kanske alla anti-torkade apelsinskivor i min närhet skulle gilla dessa mer?

Okej jag är ganska trött efter en lång jobbdag och skrivande på mitt slutarbete så bear with me, men lägg ägg hur fint var inte det här?!?! En enkel tygrosett på en ljusstake och vips världens finaste pynt! Jag älskar de mesta Natahlie Myrberg skapar men är ju bara för gulligt. Var ska jag gå och gräva efter tygsstumpar till det här nu då? Någon som har en fläckig gammal vit broderad duk som jag får klippa sönder?

Maiju Saha har kanske Finlands mysigaste hem och nu har det fått sin julskrud, och det gör hon ju fenomenalt. Förstås. Skitfina gardiner, duk, enkla dekorationer med röda äpplen och en liten hyacintkruka med mossa och några enkla hyacinter i kruka på fönsterkanten. Mer än så behövs inte, hur fint som helst.

Emma Unckels nya lilla bebis ska få ett eget rum och kanske ni ser vissa likheter med det tidigare barnrummet jag visade? Har eventuellt en favoritstil och färgskala just nu. Gillar också det att julpyntet inte behöver vara så himla JuLiGt utan kan vara lite mer diskret och stilrent som det här luciatåget.

Jag älskar Lena Andersons illustrationer och ett av mina favoritkonton på instagram är Majas Alfabet med bilder på Lena Andersons alla härliga sagofigurer. Just den här bilderna är precis den julkänsla och julstil jag är ute efter. Måste nog köpa Linnéas årsbok till Agnes i födelsedagspresent i vår.

Sist ut, ni är väl helt utmattande av min hets nu, Elsa Billgren. 100 % mysig stämning på den här bilden och så snygg outfit. Igen, vitt på vitt. FINT. Nu måste jag lägga av innan jag skrämmer bort er för alltid, hehe.

En kommentar

  1. Mållan skriver:

    Just de där minipynten av halm såldes i tiderna på Tiimari, som ju tyvärr inte längre finns. Chans att de hittas på loppis, tror jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *