Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

En vecka innan jul

15 Dec , 2020, 15.32 Jenna Matintupa

 

Just nu sitter jag vid min nya tillfälliga arbetsplats, ett skrivbord i bastustugan hos min svåger och hans fru, med snön som yrar utanför fönstret och Iiris Viljanens En finsk jul spelandes ur högtalaren. Ljusstaken speglas i fönstret och nu kanske lite lite julkänsla smyger sig på. Snön gör iallafall mycket. Jag längtar tills vi tar in en julgran här, tror det är då den riktigt julkänslan kommer. Hoppas på en riktigt stor och maffig disneygran, tänker den skulle passa finfint här i deras stora vardagsrum. Åh, ser så framemot julen. Hoppas det blir så mysigt som jag föreställer!

Här bor vi nu resten av tiden i Österbotten.
Förra veckan var jag till en frissa för första gången på evigheter och färgade håret. Har inte gjort något med färgen på tre år och det var så härligt att få två timmar för mig själv!
Lyckligt barn som leker ute i snön!

Men innan det blir jul så ska jag jobba, presentera mitt slutarbete och skriva mognadsprov. Så lugnt så stillsamt fram till jul blir det precis inte, dock desto skönare när det väl är över! Och jag kan fira jul i lite mer lugn och ro. Sen får jag bara få undan de sista kurserna (känner att det är en återkommande mening jag säger…) och SEN kan jag få min examen. Studera alltså, ett evighetsprojekt. Framförallt om en ”passar på” att trycka in ex antal jobb och två barn under samma tidsperiod. Kids, don’t try this at home om vi säger så.

Nu märker jag att de här legat opublicerat sen imorse och glömt lägga ut det. Så nu ska jag jobba det sista innan jobbdagen är slut för idag. Hoppas ni fått en bra start på veckan innan jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *